IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-малко ефективните коли във всеки клас?

Вижте колко харчат популярните модели в реални условия

Когато се избира нов автомобил, много от купувачите се интересуват какъв разход на гориво да очакват. Проблемът е, че официалните данни на производителите са подвеждащи, защото техните измервания не се правят в реални условия. Това накара британското издание What Car? да провери колко точно харчат най-популярните модели на пазара. За целта колите бяха тествани по реален маршрут, който включва градско, извънградско и шофиране по магистрала.

Резултатите отразяват какъв е постижимият разход, ако се шофира внимателно и се спазват ограниченията на скоростта. В случая са посочени най-неефективните автомобили във всеки един клас, тоест тези, при които разходът на гориво се различава най-много от обявения от производителя.

Най-малко ефективните коли във всеки клас (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Абе чудят се вече кви глупости да пишат и англичаните, па че и наште преписват и като се поизгубят в превода и съвсем става пресечена бозата. БМВ комби или Ягуар с по 300 и кусур коня горят мъничко повече от Фиеста с двигател колкото буркан туршия. Айде айде, ама ние знаем че от пръдня боя не става.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не можах да разбера идеята на статията! Хем най-малко ефективни, хем доста икономични двигатели, съпоставени с маса и мощност! А, де!???
  • #9
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези разходи са пълна смешка и нямат нищо общо с реалността. Реално повечето коли са с разход 1-2 л. отгоре, а някои и повече. Другата странност е че не се споменава заявеният по каталог разход, за да видим каква е разликата. Поредната статия пълнеж, която не казва нищо.
  • #8
    11 rate up comment 2 rate down comment
    СкъпМиЕдизла ( преди 1 година )
    Е как постигат този разход... аз на моя пасат-дизел, 4х4-130коня, всеки ден Перник-София и на обратно, ако карам много икономично ми е 8/100, а тука 6 цилиндрови дизели, харчат по-малко от моя с 4-ри цилиндъра ... Как?!?
  • #7
    19 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всичко написано в интернет е вярно, после *** като си вземе А8-цата първото е да и сложи газова, че гори 20-30 и след това китайски пластмасови гуми.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Антонио ( преди 1 година )
    Ровър 8.94 - София до Пловдив без връщане. Аudi SQ5 дизел над 300 к.с. малко няма да му стигне.Туарег 3.0 , 245 к.с. - 140-150 км/ч реално- 10/100
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всички са много съмнителни. Конкретно за мултиван-а на ФВ - карах го 1500км по магистрала (2.0 ТДИ, 150кс), с 130-140км/ч, даде 7/100 нафта. Е няма начин 200кс бензин да даде същия разход,
  • #4
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Както доле колегите са отбелязали това не е "реален" разход, а "реално" минималния.
  • #3
    24 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Това по-скоро е минимално постижим разход при много щадящо ускорение и шофиране. В релани условия при по-динамичен режим, ще е поне 30% отгоре
  • #2
    31 rate up comment 1 rate down comment
    Тия пък ( преди 1 година )
    За автомобил с над 500 коня, разхода на Алфата е даже скромен!