IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представи два специални кросоувъра 

Sharyaq и Prediaq са талисмани на хокейни отбори от НХЛ

Чешката автомобилен производител Skoda представи специални версии на кросоувърите Skoda Enyaq и Kodiaq, които ще играят ролята на талисмани на марката. Компанията реши да привлече внимание преди началото на сезона в Националната хокейна лига (НХЛ) на Северна Америка. Но това не е изненадващо.

 

skoda-sharyaq.jpg

 

Два отбора от лигата - Сан Хосе Шаркс и Нашвил Предаторс, са в Европа, където ще играят три мача, с които сезонът в НХЛ се открива, а първият от тях е тази вечер в Прага в O2 Arena. Визитата е деветата на клубове от NHL в Европа. А връзката на Skoda с хокея на лед е дългогодишна, като от 1992 г. компанията е поддръжник на ледения спорт като официален партньор на световните първенства.

Skoda Sharyaq и Prediaq ще бъдат талисмани на четири колела на отборите. Автомобилите ще бъдат звездите на съпътстващата програма около хокейните срещи, като са персонализирани да изразяват духа на американските отбори.

Техните имена Sharyaq и Prediaq, като следват схемата за именуване на Skoda, където всички кросоувъри завършват на „q“. А пищният им външен вид е предназначен да привлече вниманието на феновете в атмосферата на NHL. На пръв поглед това са уникални творения, но на втори всеки ще разпознае отличителните черти на два модела Skoda – Kodiag и Enyaq iV.

 

3.-SANHLWEBPREDIAQ-VS-SHARYAQ-CAROUSEL_e614f0d5-1440x720.jpg

 

„Искахме да изберем сходни по размер модели и също така ни хареса контрастът между изцяло електрическите и конвенционалните задвижващи системи“, информира Витезслав Пелц от екипа на Skoda, който отговаря за трансформирането на автомобилите в нетрадиционни талисмани на отборите.

Автомобилите почитат цветовете на отборите - Prediaq е предимно жълт, като фланелките на "Нашвил Предаторс", а Sharyaq е черен и син като на "Сан Хосе Шаркс". Колите са украсени и с 3D елементи. 

„В сътрудничество с партньор разработихме гъвкава оребрена композитна структура. Полиуретанова пяна с различна твърдост беше постепенно наслоена върху тази основна структура, за да позволи на перките, опашката и гривата да мърдат естествено,” допълва Пелц.

 

 

0 от 500