IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-ефективни електрически коли на пазара

Пробегът не е всичко – вижте кои модели консумират най-малко енергия

Когато става въпрос за електрически автомобили, пробегът е едно, ефективността е друго. Първият просто показва способността на модела да измине определен брой километри с товар, а вторият - количеството енергия, използвано за изминаването им. Двете концепции са ясно свързани, тъй като ефективността пряко влияе върху автономността. Но тя не е единствената.


електромобили


Една кола може да консумира много енергия (и следователно да бъде по-малко ефективна), но има огромна батерия, така че предлага голям обхват. Но по-голямата батерия, освен всичко друго, е и по-тежка, по-скъпа и по-скъпа за презареждане. И ако при бензиновите или дизелови коли говорим за това колко литра колата харчи на 100 км, при автомобилите с нулеви емисии става сума за колко е разходът в кВт/ч на 100 км.

Изданието Motor1 се зае да направи топ 10 на електромобилите на пазара, които консумират най-малко енергия. Те са класирани според пробега им по стандарта на измерване WLTP, тоест на средна стойност, изчислена в съответствие с действащите европейски разпоредби.

Топ 10 на най-ефективните електрически коли в Европа (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #2
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Абе 1 - с такава логика, не е изненада, че 30 години ви управляват скапани политици!Кое и е най-добре на дачия?!?!Багажника, пробега, че не можеш да излезеш на магистрала с нея?Тротинетка на колела!Нормално е пълноразмерен, функционален автомобил с една камара екстри, да харчи повече от пазарска количка с покрив!Като прочета заключение като твоето и ми се досира!!
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Т.е. Дачията е най-добре за момента, а който иска нормален автомобил Ioniq 6. Интересно че китайците не присъстват в класацията, а от там ще дойдат най-интересните решения като цена/качество.