IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зелена сделка ли? Ето какви коли купуват американците през 2022

Никакви екологични съображения не могат да застанат между гражданите на САЩ и любимите им пикапи

Най-продаваните модели в Европа през 2022 засега са Peugeot 208, Dacia Sandero и Volkswagen T-Roc: три коли, чиито базови модели идват с трицилиндрови бензинови двигатели с обем, в какъвто в Америка не продават дори прясното мляко. Това са новите реалности на Зелената сделка. Но отнасят ли се те и до самите американци? Ако се съди по статистиката за най-продаваните модели през първите девет месеца - ни най-малко.
   
    
Най-продаваните коли в САЩ през 2022 (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Зелена, червена сделка хаха. Всеки може да кара каквото си иска. И в Германия има доста от тия чудовища. Нито са забранени, нито се гледа лошо на тях. Просто в Америка има големи пространства дори и в градовете и не им е проблем. В Европа всичко е тясно скупчено, ама пак карат 5 метрови лимузини. Сега дали искаш да си глезльо в S клас или Мачо в пикап - сам си вземаш решението. Не си вързан от политиците, а от собствените си потребности и най вече предразсъдъци.
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ама иначе съветват да караме екологични коли, а. Нашият 25годишен миниван харчи гориво за месец колкото техните за седмица
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Htt ( преди 1 година )
    Какво да гледам в ютуб като съм го имал бе ***. На очите си ли да вярвам или на твоите простотии? Супер крю е със супер голямо купе. На дълъг път децата спяха на пода пред задната седалка. Не само че не ми опираха краката в предната седалка ами и оставаше поливин метър. И съм висок. И да в багажника никога не е имало вода или сняг. Нали има капак. Явно си някой геейзер от Европа дето не е виждал друго освен малки пикапи.
  • #19
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До 18 ( преди 1 година )
    Преди да си фантазираш какво си карал гледай видеата на Филип в ютуб. Той е може би най-големия фен на американски коли и прави много ревюта на пикапи. Отпред окей, широк , безмислено голям за мен подлакътник, но приемам, отзад той е 190см. Колкото мен, еми с впити в предните седалки колена, предполагам че си джудже, щом като ти е било много широко а как не се пълни легена с вода при дъжд е отново някаква твоя фантазия.
  • #18
    13 rate up comment 4 rate down comment
    До 16 ( преди 1 година )
    Абе друго си е ислямиста Кадиров който казва че богатството му е от Алах а всъщност е от руския бюджет. Ако ставаше с крадене Русия щеше да е номер 1 при положение че даже най-голямата АЕЦ в Европа открадна а ресурси има 2 пъти повече от САЩ с 2 пъти по-малко население но явно се иска и мозък не става само с глезене
  • #17
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Htt ( преди 1 година )
    Преди години си взех f150. Никога не съм виждал автомобил с толкова голямо пространство на задния ред седалки. Може би и отпред. Багажът никога не го е валял дъжд поради същата причина поради която не вали дъжд в багажника на която и да е кола. Казвам го не в защита на пикапите а заради един юнак по надолу който е писал пълни глупости
  • #16
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Американците имат много странно виждане за екология. Не са наясно с това понятие. За тях екология е да не си изхвърляш *** на улицата, а да ползваш кошчета. Всичко останало са глупости. Та те дори не знаят колите им колко харчат. Питайте американец колко му харчи колата и ще видите как ще ви изгледа. Него това не го вълнува. Отива, пълни до горе и кара. Толкова *** и разглезена нация са, че няма на къде.В момента унищожават Европа за да отложат собствената си гибел и разпад.
  • #15
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В САЩ пикапите се ползват предимно за градски коли, а не по предназначение да товариш яко и да прекарваш. Веднъж в седмицата ходят до ВалМаркт, купъват кашони с пици, стекове, чипсове, няколко каси бира, кола, всякакви полуфабрикати, пуканки за микровълнова и какво ли още не, прекарват го това нещо в къщи и през останалото време с пикапа на рабоъа и каране децата на училище. Това е масовото ползване на пикапи там. Питал съм ги защо не си вземат СУВ например ми отговарят,че пикап винаги ще карат.
  • #14
    11 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Слушаш ли се какво говориш? Кажи ми коя баничарка или ван някога са заемали първото място по продажби в Европа? Дори да са влизали в топ 3 или поне в топ 5?А както виждаш трите първи места в щатите се държат от пикапи и то с голяма преднина. Очевидно е че не ги купуват само фермерите. Имаше проучване че над 80% от шофьорите в щатите почти не използват товарното пространство и го правят по-скоро по изключение.
  • #13
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пикапът е в основата на американската икономика. Почти целият бизнес - дребен, среден и едър, ползва пикапи. Все едно да се смеете, че баничарките и вановете в Европа са едни от най-продаваните коли, каквито са. Просто там имат различна традиция.