IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford създаде въздушна възглавница за пешеходци

Новата система ще бъде между радиаторната решетка и бронята

Американският автомобилен гигант Ford е подал заявление в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, в което описва нова система от външни въздушни възглавници. Подобни технологии са разрешени в страната като допълнителна система за защита на пешеходците.

 

54848_optimized (1)

 

Според патента в предната част на автомобила ще бъде поставена външна въздушна възглавница между радиаторната решетка и бронята. Когато се отвори, възглавницата ще покрие целия капак, както и чистачките на предното стъкло, които причиняват най-големи щети при челен сблъсък.

Според Ford ще бъде възможно да се оборудват автомобили от почти всяка категория с новите въздушни възглавници, независимо от структурата на каросерията, включително SUV, пикапи и миниванове. Освен това новата система е подходяща за автобуси и дори за автономни превозни средства. Създателите на иновацията твърдят, че новата технология ще намали риска от нараняване на пешеходците с до 40 процента.

 

 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 1 година )
    Волво имат(а може би и други производители) модели с въздушна възглавница там, където черната *** между предния капак и предното стъкло. Ако се блъсне нещо отпред, се отваря върху предното стъкло, за да не си удари главата, ако е пешеходец.В гугъл потърсете "volvo pedestrian airbag" да видите.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това го има много отдавна. Още от средата на 90-те години когато почнаха масово да слагат първите въздушни възглавници има патенти и за външни възглавници за пешеходците. Но никой производител не ги е слагал защото е скъпо и не е много ефективно. Освен това ударените пешеходци са малък процент от всички катастрофи. Около 15%.