IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ибрахимович си подари две Ferrari за 41-ия рожден ден

Шведът спази традицията - всяка година нова суперкола

Един от най-добрите и атрактивни футболисти в последните години - Златан Ибрахимович, отново напомни за себе си. Но не на терена, а като си подари два автомобила Ferrari за своя 41-ви рожден ден. Това шведът направи с колаж в социалните мрежи от бяло-червено Ferrari и пожелания към себе си: „Честит рожден ден на Златан“.

 

FeIyUPgWQAEWKGc

 

По традиция за всеки свой рожден ден футболистът си подарява по една суперкола. Този път обаче са две - Ferrari Daytona SP3 и Ferrari Monza 812 Competizione. 

Ибрахимович е голям фен на Ferrari, аi Daytona SP3 е вдъхновен от колите, които доминираха в състезанията за издръжливост през 50-те и 60-те години на миналия век и се задвижва от V12 с мощност 840 конски сили. Струва над 2 милиона евро, произведени са 499 екземпляра. 812 Competizione струва „само“ 578 000 евро.


Jnc9NzAwJmhhc2g9NDcyOGVjMTVjYzY0Yzc0OWFiY2U2MGU5NDBlMDE3ZGM=.thumb


Миналата година Ибрахимович си подари Ferrari SF90 Spider с 4,0-литров битурбо V8 двигател със 780 к.с. и 3 електромотора, добавящи още 220 к.с. Ferrari SF90 Spider ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и развива 340 км/ч. За 39-ия си рожден ден шведът си купи Porsche 911 Targa 4S, докато заедно с пожеланията по случай 38-ата му годишнинна колекцията се увеличи с Ferrari SP2 Monza. В гаража му има още Ferrari F430, Porsche Carrera, Volvo C30 TS, Audi S8.

Нападателят на „Милан“ не се изявява по терените, защото се възстановява след операция на кръстни връзки, която претърпя през май и се очаква да се завърне в игра през 2023 г. Този сезон за него е 28-и в професионалния футбол, като е вкарал над 500 гола на клубно ниво и с национални отбори. Играл е в „Малмьо“, „Аякс“, „Ювентус“, „Интер“, „Барселона“, „Милан“, ПСЖ, „Манчестър Юнайтед“, „ЛА Галакси“ и отново „Милан“.

Сегашният му клуб го поздрави с думите: „Вече не ги правят като него. Честит и божествен рожден ден. С една дума уникално. Поздрави, Златан“. Нападателят не бе забравен и от други негови отбори, както и от футболната федерация на Швеция.

 

 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    палячо комплексар ( преди 9 месеца )
    ако иска и 3 ферарита да си купи - това няма да го направи добър човек или качествен футболист. остава си ***, злобен каратист и мразен от останалите аутсайдер. къде е по световните класации, къде са му златните топки и обувки? А да, няма ги - понеже не ги е заслужил. О, сега си спомних, от злоба каратиста беше казал, че това са били политически награди. Щото той бил футболист ,а не политик. А Меси понеже е министър предсетател, затова печели, и Роналдо също. Щото е политик. ;) *** смешно.
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    рядко противен тип беше и рекламно лице на волво бяха като дупе и *** с измисления китайски премиум и двамата по документи са чистокръвни шведи само не ми стана ясно ферари как не са го вписали в списъка с persona non grata