IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG SL63 се оказа по-бърз от обявеното

Вижте как роудстърът разви 328 км/ч на магистрала (ВИДЕО)

Новият Mercedes-Benz SL дебютира по-рано тази година, като претърпя радикална промяна. Той получи свеж дизайнерски стил, нова платформа, по-луксозна кабина и най-модерните технологии, което накара мнозина да заявят, че това е най-добрият роудстър, който германската марка е произвеждала някога.


Mercedes-AMG SL63


В момента моделът се предлагат няколко различни задвижвания, като най-впечатляващи са моделите SL55 и SL63, които разполагат с 4,0-литров V8 двигател с двойно турбо. Екипът на AutoTopNL имаше шанса да тества автомобила на неограничени участъци от германската магистрала, за да видят какво може да постигне най-мощната версия на роудстъра като максимална скорост.

Видеото започва с представяне на SL63, който, както вече стана дума, се задвижва 4,0-литров туин-турбо V8, произведен от Mercedes. В тази версия той развива 585 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Скоростна кутия е 9-степенна автоматична с функция за контрол на стартирането. Предлага се и задвижване на четирите колела, но конкретно този автомобил не разполага с нея.



Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, но е по-интересна максимална скорост. От Mercedes посочват 315 км/ч, но в това видео роудстърът регистрира повече – 328 км/ч, при това в реални условия, а не на полигона на производителя или на писта. Което, само по себе си, е доста впечатляващо постижение.

Видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Бих,приел тази скорост за реална ако не бе по километраж а по джи пи ес,защото километража дава доста резлика с покачването на скоростта и това е умишлено,та реално може би са верни заводските данни за скорост от 315 км/ч,то и с тази мощност на двг си е напълно реална,не че и тя е малко.
  • #3
    1 rate up comment 8 rate down comment
    до 2 ( преди 1 година )
    Естествено че са сджет енджин двигателя с бутала е от каменната ера където са и горделивите германци допотопни технологии но фактите са такива джерманистан е нищо както и самият мерседес горе
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ти да не си наркоман, или ол.игоф,рен. Къде ги видя колите дето вдигат над 1000 километра. Имаш ли си идея, че тези машини които са направили постижения от над 500 километра са си изтребители без крила. Изглеждат по същия начин и са със същите двигатели. Рекорда за бутален двигател е 756км/ч., като машината е 3000 коня и отново е едноместна и прилича буквално на самолет. 330 километра е много добре за кабриолет от такъв клас коли, освен ако не го разбираш защото си слабоумен.
  • #1
    1 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Отдавна има коли дето правят над 1000км/ч не виждам нищо впечатляващо в този комплексарски баклюк