IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обнови най-успешния модел в историята

Corolla получи подобрена хибридна система и по-голям екран

Японският производител Toyota обнови най-популярния автомобил в историята – Corolla, чиято модернизирана версия от 12-ото поколение на модела дебютира първо на вътрешния пазар. Основните нововъведения са увеличеният дисплей на мултимедийната система и подобрената хибридна система.


Toyota Corolla


Външните промени са минимални - можете да забележите леко променените оптика и радиаторна решетка. Емблемите - както отпред, така и отзад, запазват синия контур, показващ електрифицираната система за задвижване. Едновременно с това клиентите получават нови цветове на каросерията.

В кабината са се появили мултимедийна система с поддръжка на Apple CarPlay и по-голям дисплей - диагоналът му е 10,5 инча спрямо предишните 8 инча. По желание на клиента може да бъде добавен модул за Wi-Fi връзка.


Toyota Corolla


Оборудването включва нови системи за сигурност, включително Proactive Driving Assist. Той поема контрола и прилагането на спирачките, като помага за предотвратяване на сблъсъци с пешеходци, велосипедисти и паркирани превозни средства. Асистентите за безопасност може да се обновяват от разстояние, което ще подобри възможностите им.

Усъвършенстван е и задвижващия хибриден агрегат, базиран на 1,8-литров бензинов двигател. Той получава нов електромотор, но мощността не се променя. При варианти с 1,5- и 2,0-литрови двигатели също има промени в настройките на хибридната система, благодарение на което е намален разхода на гориво.


Още снимки на модернизираната Toyota, моделна година 2023 - вижте в галерията:


Продажбите на актуализираната Corolla в Япония стартират още тази седмица, като цените на седана са между 1,990 млн и 2,998 млн йени (13 710-19,976 долара), а на хечбека – между 2,89 млн и 3,048 млн (19,907-21 100 долара).


0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Кольо ( преди 1 година )
    Супер автомобил. Моята е на 7 месеца и вече имам 21хил км с нея. Много комфортно вози, икономична очаква се да бъде изключително здрава, непретенциозна и евтино обслужване - все пак няма динамо, стартер, турбо, дпф, ремък на динамо, съединител, спирачките би трябвало да се сменят не по рано от 150хил км.....Много добре е измислена!!!
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Петела ( преди 1 година )
    А нещо по обезумяването на автомобила? Редовно пестят от шумоизолация и при движение по магистрала шумът е доста. В крайната точка ми трябва време, за възвръщане на нормалния ми слух. Иначе обезшумените са ги нарекли Лексус и искат фантастични цени. Кофти номера,които ще им се върнат като бумеранг
  • #15
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    Е точно тук става интересното! За първи път в човешката история най-продаваният автомобил за годината ще е със средна цена 60 000 долара. Нещо за което 100-годишните не можеха да мечтаят и дори до скоро им се струваше невъзможно. 60 000 долара е средната цена на продадените автомобили mercedes, но въпреки че са по качествени, никога не са имали дори близки продажби.
  • #14
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до #12 ( преди 1 година )
    Колко хибрида си притежавал, за да стигнеш до подобно, обратното на остро заключение? Не само не си притежавал, но и не си се качвал на подобен автомобил, за да изръсиш подобна глупост...
  • #13
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Абе каскет ( преди 1 година )
    Очевидно е че НЕ се говори за най-продавания автомобил за всички времена, а за популярен автомобил. Тоест се говори за автомобила с най-големи годишни продажби, защото corolla държи този рекорд с над милион продажби/ год. Не ми се търси точната цифра но мисля че беше 1,1 милиона.Независимо дали ти харесва или не, за догодина се очаква, ако няма някакви форсмажорни обстоятелства, производството и продажбите на Тесла модел У да са повече от 1,1 милиона за годината и да бие рекордът на corolla
  • #12
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Шофьор ( преди 1 година )
    Да притежаваш и да шофират лека кола хибрид, е като да си оженен за красива жена, на която устата и *** та и са изкуствени електрически мастурбатори от силикон за мъже.Тъкмо си пред свършване от вибрациите на уреда и батерията свършва....
  • #11
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 година )
    До 10: Никакъв шанс нямат. Титлата е за най-продаван модел в историята, Корола е с над 40 милиона. А номер 6 е просто слaбоумен теслафен.
  • #10
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 6 - Когато тесла пусне адекватна кола за 20 000 долара, тогава МОЖЕ БИ, ще имат шанс.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В САЩ е кажи-речи базовият модел, дето всеки си го купува, ако не му се дават пари за по-сериозна кола, но не иска да кара малките градкси изгъзици от Европата.
  • #8
    1 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не само ще изгуби титлата най-продаван автомобил, а и общите продажби на Тойотка ще започнат да спадат с по 200 до 500 хил. на година. До 2030 не вярвам да продават повече от 6 млн. годишно. Първите пазари, които ще изгубят, са Китай и Европа. В Китай вече започнаха, затова започват да продават модел на BYD с тяхната емблема.