IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виждали ли сте някога шестцилиндрово Lamborghini Gallardo?

Компанията Street Aero инсталира двигателя 2JZ на Supra от 90-те години (ВИДЕО)

Двигател на Toyota в Lamborghini? Напълно възможно. Това се случва в САЩ - в сервиза Street Aero. Главният герой е Gallardo, който е напълно "съблечен" и трансформиран в чудовище с 1100 коня.


Lamborghini


Видеото на YouTube канала Supercar Suspects ни позволява да открием всички тайни на този много странен Франкенщайн, видян за първи път на изложението SEMA 2021. В 10-минутното видео екипът обяснява детайл по детайл, как е станала смяната на двигателя на суперколата.

Самата идея да се премахне оригиналния V10 и да се инсталира двигател 2JZ от най-успешните автомобили на Toyota от 90-те години, изглежда доста необичайно. За да бъде ясно, този шестцилиндров двигател е използван в Supra и неговите специални характеристики го правят изключително гъвкав и „разширяем“.

За да приспособят новия двигател и да инсталират многото модификации (включително ad hoc изпускателна система и огромно турбо), механиците е трябвало да разтегнат шасито на Lamborghini и да премахнат изцяло капака и страничните панели.



Интериорът е напълно оголен, с метални лайстни и ролбар, които карат колата да изглежда като някаква незавършена концепция. Цялостният минималистичен вид обаче е умишлен, тъй като са положени усилия за минимизиране на теглото на автомобила.

През двете години работа не липсват проблеми. В допълнение към това, че трябва да реконструират двигателя три пъти, дизайнерите признаха, че са похарчили осем пъти повече от първоначалния бюджет. В крайна сметка обаче изглежда, че всички жертви са се отплатили. Според създателите си това странно Lamborghini се "кара като картинг" и отчита 1100 к.с. по време на теста на стенд. Нямаме търпение да видим Gallardo на пистата или на пътя, за да открием истинския му потенциал.

0 от 500