IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск: Cybertruck ще преплува реки, езера и морета

Шефът на Tesla обещава пикапът да може да се превърне и в лодка

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск обеща, че Cybertruck ще пресича реки, езера и морета, които не са твърде бурни, тъй като ще бъде достатъчно водоустойчив, за да служи за кратко като лодка. Това той направи по неговия си начин – със съобщение в социалната мрежа Twitter.

 

Tesla-Cybertruck-1.jpg

 

Cybertruck беше представен в края на 2019 г. с прогнози за производство и доставки в края на 2020 г. Началото обаче беше отлагано няколко пъти от Tesla поради ограничения на частите и липса на мощности, а поредният срок за стартиране на производството е началото на следващата година.

През трите години шефът на Tesla бавно и „на час по лъжичка“ пуска информация за дълго отлагания пикап Cybertruck. Няколко пъти Мъск декларира, че Cybertruck ще има почти неограничени възможности. И последното е, че електрическият камион ще може да плава и да работи като лодка за кратки периоди.

 

845x845.jpg

 

Отлаганията с години обаче накараха хората, направили предварителни поръчки и наблюдателите в индустрията, да се чудят кога Cybertruck ще може просто да служи като камион, а не само да бъде очаквания. Междувременно Ford, General Motors и калифорнийският стартъп Rivian пуснаха свои собствени пикапи, захранвани с батерии.

Някои специфики за Cybertruck се промениха през трите години след представянето му. Камионът ще струва повече от първоначално рекламираната от Tesla цена от около 40 000 долара, каза Мъск на акционерите през август.

 

15e3bd2cecf9513f71d443801fd1452b.jpg

 

В края на миналата година той каза, че първите модели ще имат 4 мотора и управление на задните колела, което ще им дава възможност да се въртят на място като танк или да вървят по диагонал. Tesla казва още, че други два отложени модела ще влязат в производство през следващата година - полуремаркето с влекач и спортен автомобил Roadster.

 

 

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    4, за да плува, трябва да е като леген. Ако не ти харесва, отивай си купувай Тойотка. И нея често я сравняват с леген, но по съвсем други причини.
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Цецко ( преди 1 година )
    И за лодка става и за подводница, и за танк и за космически кораб... И камион и супер луксозен сув, и за път и за оф-роуд и за рали и за магистрала. За млади, за стари, за бедни за богати... Само дето не съществува и на единствения тест където наркомана му прави го потроши там да му се смеят хората на простотиите :D
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тва Тесла е гадно нещо , я ша чакам масквичУ , он ша а убав , па и ша врЪви !
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Всъщност още миналата година каза, че през 2022 година няма да пуска нито един нов модел, а цялата тази година ще хвърлят сили да увеличат производството на старите модели за да могат да задоволят търсенето с наличните батерии. За съжаление, твое съжаление, не успя да изпълни плановете и обещанията си и част от електрическите камиони вече пътуват към клиентите си още през тази година, въпреки че официалната версия е, че производството им започва догодина. Продължава да лъже, но вече наобратно.
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    То от три години вече почва от следващата лятото. Пукай наркотици и си свиркай.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Ами като вярваш на подобни статии, така ще е.Първо е казал че ще могат да плуват до 30-тина метра, което би било достатъчно да пресекат река, а не да преплуват морета, както е написано в статията. Да не говорим, че е планирано производството за да започне в средата на следващата година, а не в началото, за да може още от януари да започнете да питате защо се бави пикапа.
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Муахахаха ( преди 1 година )
    Тия не признават гаранцията на настоящите си модели прогизнали в проливен дъжд, щели да пускат пикам "да пресича морета" .... Нещата ще са точно както с автопилота - рекламират го, че може да си ходи сам, ама при инцидент показват ситния шрифт, че не трябвало да си вдигаш ръцете от волана! И с преплуването на морета и океани ще е така ... като го намокриш, ама що го мокриш?
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Шмърканъск ( преди 1 година )
    Докато излезе в производство тоя леген, може да е дошъл вече потоп, за това трябва да може и като бодводница да се ползва.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ъъъъъ ( преди 1 година )
    Направо може да преплува Атлантика до Европа
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И пикапа даже, че такова поредната булка на чича ви Мъск, че одъртявам вече и коката и апчетата не помаат