IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов „Дизелгейт“ за Volkswagen, този път в Израел

В Тел Авив е заведен съдебен иск срещу германската компания

Германският автомобилен гигант Volkswagen е изправен пред нови проблеми заради измама с манипулиране на данни за вредните емисии, този път в Израел. Там е заведен колективен иск от собственици на автомобили и „широката общественост“, които твърдят, че са били изложени на по-високи нива на замърсяване с азотен оксид, отколкото твърди Volkswagen. И искат обезщетение, а Окръжният съд в Тел Авив се произнесе в тяхна полза, съобщи агенция Reuters.

 

dghb(1).jpg

 

Първият и най-мащабен „Дизелгейт“ бе през 2015 г., когато в САЩ компанията Volkswagen бе обвинена и осъдена, че е използвала софтуер за манипулиране на данните за вредни емисии. Бяха наложени глоби и заведени съдебни, а сумите които впоследствие изплати Volkswagen според различни данни възлизат на над 32 милиарда евро. След това бяха извършени проверки на данните за емисиите в много компании - Daimler, BMW, Mazda, Suzuki, Yamaha, Nissan и други. И често всичко завършваше отново с глоби и изтегляне на автомобили.

Решението на израелския съд не включва исканите обезщетения и Майкъл Бах, един от адвокатите, завели делото каза, че те все още изчисляват броя на засегнатите собственици на автомобили в Израел и изчисляват екологичните разходи. Защо 7 години след първия скандал историята продължава и то в Израел, не е ясно. Reuters допълва, че от Volkswagen засега не коментират новата ситуация.

 

Volkswagen-Touareg-2.jpg

 

През лятото на 2020 г. отново в Израел прокуратурата заведе дело в Окръжния съд на Тел Авив срещу Volkswagen, официалния му представител в Израел - Champion Motors и производителя на авточасти Bosch, във връзка с участието им в делото, наречено „Дизелгейт“. Според претенциите тогава между 2008 и 2016 г. измамен софтуер е бил инсталиран на 12 000 автомобила, внесени в Израел. Без фалшификацията на данните тези машини е нямало да бъдат допуснати да бъдат внесени в Израел, тъй като не отговарят на екологичните изисквания. Дали има връзка между двете дела, засега също не е ясно.

 

 

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хайде да се приключва вече с тия печки... Те затова са начело по продажби, защото лъжат за вредните емисии!
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Въглищарки
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Щеше да е така ако евреите бяха такива ненормалници като теб само че точно защото си ползват мозъка едва ли имат каквато и да е полза да приключат VW и по-скоро биха предпочели примерно да имат завод на Порше или Ауди
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Автотехник ( преди 1 година )
    Явно еврейте са решили да приключат VW ,от опит знам ,че в такива ситуации са готови дори да предизвикат война. Примерно ще скарат немското правителство с друга държава и ще си постигнат своето. Както винаги става. Обикновено чрез краварските щати и най-вече благодарение на толерастите. Оправяйте се както знаете.
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    IM-DrtiЙУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Добре, че завчера листваха ПОРШ на Фр-та фин.борса, та да могат леко позакъсалите го ФАУ-ВЕта да понапълнят поисталялата си ГУШ с едни чисти добре дошли им 20-ина милиарда ЕВРОСi, щото РЕАЛно погледнато бая Г0 скършили напоследък дереджето... особено покрай ел.карите им, които никой разумен логично и трезво мислещ човек не би се жервал да ги земе - дори цела шепа паре да му дават, много ясно стана тая!