IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Границата на Русия с Грузия се превърна в автомобилен пазар

Бягащите руснаци продават колите си заедно с място на опашката

Стотици руски автомобили блокираха границата на Северна Осетия с Грузия в опит да напуснат страната заради обявената мобилизация. Само за часове се натрупа огромна опашка, а мястото се превърна и в автомобилен пазар.


Русия граница


Властите на Грузия отвориха пешеходен пункт, което накара голяма част от бягащите да се опитат да се отърват от колите си, за да преминат границата по-бързо пеша. Много шофьори публикуваха обяви в социалните мрежи, в които посочват, че са готови да продадат автомобилите си заедно с мястото в колоната.

Собственик на BMW 328i, например, обяви, че е готов да се раздели с колата си за 1,5 млн рубли (около 52 000 лева). Мъжът твърди, че е на 6 километра от самата граница и с настоящите темпове на движение на колоната ще стигне до пункта след около седмица. Собственик на Subaru иска да направи същото и продава автомобила си за 400 000 рубли (14 000 лева).

На границата се появиха и прекупвачи на автомобили, които следят за хора, готови да се разделят с колите си на по-ниска цена. А изборът е огромен – от модели на Kia до луксозни коли на Mercedes-Benz. Освен тях, в интернет се появиха и оферти за продажба на скутери и велосипеди.

На свой ред, властите в Северна Осетия обявиха, че започват да връчват призовки не само на местните жители, но и на тези, които са се наредили на опашка, за да преминат в Грузия.

0 от 500