IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS обнови компактния си кросоувър

Моделът получи ново име и по-мощна батерия на електрическия вариант

Средноразмерният кросоувър DS 7 загуби своя префикс “Crossback” през лятото по време на планирана актуализация, а сега компактният DS 3 Crossback претърпя същата съдба. Четири години след дебюта си моделът с дължина 4118 мм беше кръстен на хечбека с три врати DS 3, като получи и някои подобрения.


DS 3


Всъщност, промените не са чак толкова големи, като те засягат основно електрическата версия. При дизайна те са съсредоточени в предната част, където има нова броня, по-широка решетка на радиатора и големи LED-светлини, които вече са направени под формата на двойни линии. Формата на LED-фаровете е променена, като, както и досега, срещу заплащане се предлагат матрични фарове. Всеки има три диода, като те са разделени на 15 сегмента.

На кърмата е променен само декорът около светлините, а името на DS Automobiles вече се изписва върху централната лайсна. Дизайнът на колелата е преработен (17 или 18 цола), цветовата палитра на каросерията е ревизирана и сега се предлага яркочервена цветова схема Diva Red. По периметъра са монтирани нови камери за кръгов обзор с повишена резолюция.


DS 3


Освен преработения списък с материали за тапицерия, най-забележимата промяна в кабината е новият волан с по-големи спици, които съдържат повече бутони. Базовата мултимедийна система със 7-инчов екран вече не се използва, а отсега нататък всички автомобили имат 10,3-инчов екран, който преди беше опция. Самата мултимедийна система DS Iris System получи модерен интерфейс и гласово управление. При топ-версията седалките са тапицирани с кожа напа.

Наборът от бензинови и дизелови версии е намален от пет на три. Актуализираният DS 3 се предлага с 1.2 PureTech бензинов турбомотор с 3 цилиндъра, който произвежда 100 к.с. с механична скоростна кутия и 130 к.с. с 8-степенен автомат. Турбодизелът 1.5 BlueHDi (130 к.с.) се комбинира само с автоматична скоростна кутия.


DS 3


Промени има при електрическия DS 3 E-Tense, при който мощността на електромотора е увеличена от 136 на 156 к.с., но въртящият момент е същият - 260 Нм. Капацитетът на тяговата батерия е увеличен от 50 на 54 kWh. Заедно с намалената консумация на енергия, това позволява по-голям пробег – 402 км (досега бяха 340 км) по цикъла WLTP.

Френският SUV е оборудван с 11 kW AC зарядно устройство, докато DC зарядното устройство е предназначено за зареждане със 100 kW. Поръчки за модела в Европа вече се приемат, като бензиновата версия стартира от 30 100 евро, а електрическата – от 41 700 евро.


Още снимки на обновения DS 3 - вижте в галерията:

0 от 500