IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

България е на 23-о място по продажби на Ferrari в Европа

През 2021 година у нас са закупени 12 суперколи на италианската марка

Ferrari е един от автомобилните производители, които не гонят увеличение на продажбите на всяка цена. Дори представеният наскоро първи кросоувър на марката – Purosangue, ще бъде произвеждан в ограничен годишен тираж, за да се запази ексклузивността на колите на италианския бранд.


Ferrari - продажби


Въпреки това, през 2021 година Ferrari записа най-доброто постижение в историята си, като продаде общо 11 155 нови автомобила на пазарите по света. Това е увеличение с 22% спрямо 2020 г. и с 9,8% спрямо 2019 г., като за първи път италианският бранд надхвърли прага от 10 000 продажби.

Сега обаче става ясно и как се разпределят тези автомобили на пазарите в Европа. И което е още по-интересно – къде се намира България по този показател. У нас официалният шоурум на марката отвори врати през лятото на миналата година, като според публикуваните данни за 2021 година в страната ни са продадени 12 автомобила от марката.

Оказва се, че по този показател България, която е на последно място в ЕС по доходи на населението, изпревари редица други държави. В Дания, например, която е една от страните с най-висок стандарт, също са продадени 12 коли на Ferrari за миналата година.


Ferrari - продажбиFerrari - продажбиFerrari - продажби


След нас се нареждат още държави като Кипър, Словения, Малта и Сан Марино, а непосредствено преди България е Финландия с 14 коли. Лидер по продадени автомобили на Ferrari в Европа за 2021 г. е Германия с 1552 бройки, следвана от Великобритания – 1048, Швейцария – 604, Италия – 582, Франция – 333 и др.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Надали са в Люксембург колите. По-скоро са регистрирани там или там е фирмата, която ги притежава. То инак на тази държава трябва да сменят табелите и да пишат - Светът на Ферари. :) В Скандинавието на държат на показност и са по-малко като брой население спрямо Германия. Сега като се "напълнят" с араби и бройките им ще започнат да пълзят нагоре.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това, което ми направи впечатление е, че в Люксембург са продадени 121 бройки! Малка държава с няколко селца.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Забравих Славиту
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Така е, както гласувате за Герб, БСП, Възраждане, Атака, ВМРО, ДПС, Български възход и други доказани съветски агенти и продажници и ги оставете да папкат. Като не гласувате, пак ги оставете да папкат, защото с няколко мижави купени гласа взимат много депутатски места. Като папкат, и за Путин има, и за тях има. Само за вас няма.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не знаех че реално почти всички продажби в Европа са им само в Германия, Британия, Швейцария и Италия докато Франция, Бенелюкс, Скандинавия и Испания явно по някакви причини не харесват Ферари или Ферари не ги харесва :D