IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-подходящите първи коли за млади шофьори

В списъка попадат малки автомобили с богато оборудване

След като издържите шофьорския си изпит, следващото препятствие между вас и едно изцяло ново ниво на свобода е намирането на автомобил, която можете да си позволите. Разбира се, в един идеален свят вие също искате такъв, който е безопасен и добре оборудван, като едновременно с това е практичен. Изборът от модели на пазара е доста голям и затова експертите от Auto Express съставиха списък от 10 модела.

Всички тези коли са с малки размери, което ги прави лесни за управление. В същото време те предлагат достатъчно лукс и удобства, а освен това са и на сравнително ниска цена. Тези автомобили ще помогнат на всеки нов шофьор да натрупа увереност зад волана, преди да се насочи към по-голямо и по-мощно превозно средство.

10-те най-добри автомобила за нови шофьори (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гошко ( преди 1 година )
    МТЗ -5ЛС като за начало.....после. ЮМЗ-6М....
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "Volkswagen Up!" - Това е колата, която да си купиш ато първа, за да знаеш, каква кола да НЕ СИ КУПУВАШ друг път. Извинявам се, ама както бензиновата, така и електрическата версия бяха ужасни и знам, защото имам колеги и приятели, дето си ги взеха чистк нови. Едното момче още беше случижтел в макдоналдс, докато бяхме студенти и си позволи вноските по нея. Освен ниската
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 1 година )
    Е и аз почнах от ЗаЗ968М за 300 лева. През ден под колата, че километража и бебпревъртян и спрял на 1600 км. Но ако изключим тия коли, подходящи за хора с автомобилно образование като ме, ползвани и за стаж, днес пропускаме най-добрата кола за новобранци-Форд Фиеста. Защо? Първо, чупи се рядко. Второ, скоростите влизат лесно и отчетливо. Трето, управлението е перфектно-много точно и на по-новите модели и на старите от 2002 година.
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Kilowat ( преди 1 година )
    ЗАЗ 968М ....перфектната кола за новобранци ... Хем механик хем шофьор първата ми кола няма серво няма дявол центъра на тежестта е преместен отзад така че няма начин да се правят резки движения става опасна като "катъри" е супер само 60 коня из баира липсва тяга но се свиква и най-важното никога не ме е оставяла на пътя !
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Тихомир ( преди 1 година )
    Най добрата кола за току що взел книжка дали ще е жена или мъж е двигател не по голям от 1.2.След две години 1.4 след още две 1.6 марката ще е по избор на купувача.Но за да спрете децата ви да се избиват по пътищата това е едно от решенията и още много други ама кой да го направи в БГ.
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Aiden Pearce ( преди 1 година )
    Honda Civic е доста добър избор за първа кола.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Мартин ( преди 1 година )
    Каде са Peugeot-ите
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Първата кола ( преди 1 година )
    С една дума, нито една от предложените десет лъскави трошки, не става за първа кола. Първата кола трябва да е евтина по възможност по старичка, че като я удариш да не изкачаш из джобовете за ремонт /ако изобщо я ремонтираш/, без много екстри.
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мисля че нещо от сорта на Toyota RAV4 или Хонда CRV с дизелов двигател e идеален избор за млад човек. Това са универсални автомобили, стават за всичко. Здрави са, сигурни са, не горят много, имат пространство, имат AWD и по добро окачване от на лека кола. Проходими са почти колкото истински джип. Кеф ти градско, кеф ти извънградско, кеф ти зимата на планина. Или просто разходка из провинцията по селските пътища.
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Каква кола ще избере човек зависи от начина живот и това дали му трябва кола за дадена цел или просто да се фука. Дали човека стои само в града, дали често пътува, ходи по разходки из страната, дали има хобита, риболов, планинарство, ски, и др...За млад шофьор е добре да голяма колата от гледна точка на безопасността и за предпочитане да е втора употреба. Универсалния вариант и на бюджет е дизелово комби с 4х4. А още по добре е джип, ако разхода на гориво не ви притеснява.