IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блокираш и си тръгваш: Войната с електромобилите продължава!

Този път жертва е една от суперзарядните станции на Tesla в Канада (ВИДЕО)

Модата на така наречения ICEing (блокиране на зарядни станции за електромобили) изглеждаше отминала, но явно се завръща. Поне това става ясно от публикация в Drive Tesla Canada, където се вижда, че един от Supercharger-ите на Tesla в Канада е имал доста „натоварен“ уикенд.



Един от терминалите на обекта в Боисбрианд (Канада) е бил блокиран от голям бял пикап Chevy Silverado 1500 High Country. Интересно е, че превозното средство е било оставено да работи на празен ход, докато собственикът му е влязъл да пазарува в близкия супермаркет. Не е ясно, дали бензинът в Квебек е много евтин или има друга причина за решението на шофьора да не изключи двигателя на колата си.

Според информацията, при завръщането си мъжът е заявил със саркастичен тон, че „мечтае да притежава Tesla”. По-любопитното е, че случката се повтаря на следващия ден, като този път на зарядната станция „паркира“ Lamborghini. Той е паркирано на заден ход, като също пречи на електромобилите да зареждат.


ICEing


Подобен проблемът вече се среща не само в САЩ или Канада, но навсякъде по света. В германската провинция Бавария дори се наложи полицията да организира акция срещу собствениците на автомобили с двигатели с вътрешно горене, които умишлено блокират зарядни станции.

0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Абе не става съвсем ясно. Трайно ли паркират или само докато са в магазина за малко. Защото има огромна разлика в ситуациите. Но ако не дай си боже се наложи да карам ел.кола и за повече от няколко минути някой ми пречи да заредя, това няма да свърши добре.
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Тесла ( преди 1 година )
    В България такива водачи щяха да бъдат наградени с забита кирка и счупени огледала
  • #19
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Коко ( преди 1 година )
    Само така за смотаните електрички
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Монтажна пяна ?
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ицо ( преди 1 година )
    Бастардс
  • #16
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Митьо ( преди 1 година )
    Тия не си ли носят ключове в джобовете?!?!
  • #15
    13 rate up comment 0 rate down comment
    До 13 ( преди 1 година )
    Замисли се малко, защо ли инвалидните места са до вратите?
  • #14
    10 rate up comment 6 rate down comment
    1 ( преди 1 година )
    Ще дойде момента, в който производителите няма да предлагат автомобили с двг и хората ще си спомнят за тези неща с насмешка.
  • #13
    9 rate up comment 45 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами като са заели със зарядното най-удобното място за паркиране, що реват? Да я забутат нааааааай-накрая на паркинга, да видите че никой няма да я блокира. Ама така няма да дразни никой, нали? Същото е и с инвалидните места по моловете. Ако ги направят всички на най-долното ниво: никой няма да ги заема. А те на всяко ниво, до вратите... и после реват.
  • #12
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Враца ( преди 1 година )
    У Враца зарядната станция в центъра е на средно място в паркинг. Редовно някой паркира пред нея.По принцип някога е имало маркировка, но е изтрита и само един знак за зарядна станция е останал, но липсва знак, че е забранено паркирането.Тъй че и у нас се случва, доста често - неволно.