IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Yaris на старо - плюсове и минуси

Това е сравнително здрав автомобил, който обаче не може да се похвали с особена красота

Субкомпактното автомобилче Yaris се прави от 1999 година и до момента колата има четири генерации. Сега ще спрем вниманието ви на втората генерация на модела, появила се на бял свят през 2005 година. Именно този Yaris е най-разпространен на нашия пазар за употребявани автомобили. Предлага се на прилични цени, но струва ли си да купим такава Toyota Yaris на старо?

Yaris се отличава от конкуренцията с по-скромни размери и не може да се похвали с особена красота. Централното разположение на арматурното табло изисква малко свикване. Но иначе интериорът, въпреки компактността на колата, е доста просторен и практичен. Има две отделения за дребни вещи за предния пътник и една жабка зад волана. Задният диван има регулируем ъгъл на облегалката и може да се движи в надлъжна посока. В зависимост от позицията си, багажникът на Yaris може да побере от 272 до 363 литра багаж.

Toyota Yaris на старо – плюсове и минуси (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гого ( преди 1 година )
    Широчка е - аз съм 1.90 и нямам проблем. Вози относително добре. Седалките са неудобни. Тапицерията по корите на вратите провисва. Мотора е чук , нищо че е дай 4 дюзи.В статията липсва най-важното - ММТ е душегуб (моята е такава). Затръгва ли да се разваля (зъбното колело да свети на таблото), отиваш на сериозен ремонт. Не я разбират на всичкото отгоре и се с еня наред.
  • #14
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Джон ( преди 1 година )
    1,33, 74 коня е двигателят на Тойота/хидр.повдигвачи/, другите са на Дайхацу/дъщерна фирма/.Всичките модели си ,,похапват масло". Определено дамска кола, удобна вътре и много добър бензинов мотор, със специално покритие на буталните глави,взаимствано от Ф1.В момента на вторичния пазар от 10 до 12хил.
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Имам ярис 2009та.1000к.68кс. Перфектна малка кола. Изключително здрава и икономична
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Народ ( преди 1 година )
    Притежавам (за съпругата) Ярис 2000 г. 1-ва генерация. Закупена е през 2016 г. 1000 см3 ДВГ, 4 цилиндъра, 5 степенна ръчна скоростна кутия. 69 к.с. 6 години само смяна на консумативи, 1 бобина, 1 път спирачки-консуматив също. Ел. стъкла (предни), климатик, CD changer! Не е най-красивата кола, но достатъчно икономична и удобна за шофиране в града, а и извън него. Тази година 4000 км. в чужбина- България - Сърбия-Хърватска-Босна-Черна гора и обратно. Никакъв проблем. Пък си пишете каквото искате!!
  • #11
    6 rate up comment 14 rate down comment
    А ( преди 1 година )
    2007 година струваше 12800 лв нова.Трябва да си глупав в момента да дадеш повече от 1200 лв в момента за такъв грозен автомобил.
  • #10
    5 rate up comment 11 rate down comment
    A ( преди 1 година )
    Грозна пластмаса, много опасна при удари. Единствено добър двигател. Много лошо и твърдо окачване . Много неприятни седалки. Става да ходиш до бакалията когато вали. В багажника не влиза стандартен куфар. Лиша кола не си струва парите
  • #9
    9 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е най- грозното табло, което съм виждал. Кой е решил уредите да са в средата, а не пред шофьора? Точно както при x-trail.
  • #8
    25 rate up comment 9 rate down comment
    Гошо ( преди 1 година )
    Тази кола, особено моделите след 2011та година с бензинови мотори, нямат минуси :) В този клас и ценови диапазон това е най-доброто решение за кола на старо.
  • #7
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Тойота и красота е оксиморон! Която и да вземеш, все е една "красавица", думи нямам: Корола, Приус, Аурис, Авенсис, Марая, Ярис, Айго.....
  • #6
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пак недомислени работи. "Задният диван..." ме разсмя истински. И след него "В зависимост от позицията си, багажникът на Yaris може да побере от 272 до 363 литра багаж." Позицията на багажника е една и съща - отзад на колата. Позицията на т. нар. "диван" променя обема на багажника.