IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lincoln показа своята дръзка визия за бъдещето

Model L100 Concept EV е концепция за напълно автономен автомобил

Този автомобил изглежда като пристигнал от друга планета. Красив е, нали! Всъщност това все още не е автомобил, а концепцията Model L100, представена от американската марка Lincoln, информира Insideevs.

 

lincoln-model-l100-concept-exterior.jpg

 

Не се знае, дали някой ден наистина ще има такъв автомобил, но ако има – то няма да бъде за шофиране. Идеята е като напълно автономно превозно средство Lincoln Model L100 Concept EV да вози пътници в луксозна обстановка. И ако се съди по тази обстановка, то тези пътници ще бъдат изключително отбрани и задължително богати.

Но това е за бъдещето, сега освен футуристичен външен вид, няма данни за технически параметри. От Lincoln възнамеряват до 2026 г. да пуснат пет електрически превозни средства, които ще заменят някои от настоящите модели. L100 е втората електрическа концепция, която Lincoln показа тази година. Първата бе през април - Star.

 

lincoln-model-l100-concept-exterior (1).jpg

 

Превозното средство е трудно да се категоризира, но същевременно развива визията на Lincoln за мобилност в бъдещето. Наречен е L100 в чест на 100-годишнината на компанията, а моделът е едновременно предвестник на бъдещите Lincoln и пазител на традицията. Дизайнерите черпят вдъхновение от Lincoln Model L от 1922 г. - инженерен пробив на своето време, създаден, след като марката е включена във Ford.

Авангардният изглед на Model L100 е безспорен - аеродинамично тяло, сгъваем покрив, интериор без волан и педали и система, която комбинира светлинни елементи и екрани, за да създаде специална атмосфера. А и отварянето е уникално.

 

lincoln-model-l100-concept-exterior (2).jpg

 

Покривът, комбиниран със задното стъкло, е изцяло стъклен, а вратите се отварят срещу посоката на движение и заедно с осветителната техника участват в програмата за „добре дошли“, отваряйки колата като кутия. Система, базирана на изкуствен интелект, следи движенията на човек с помощта на сензори и GPS. Приветстващата „симфония“, както я наричат от Lincoln, продължава вътре с гигантски цифров панел, вграден в пода, както и друг екран, разположен в централната част. Автомобилът използва само устойчиви материали като рециклиран велур, както и метална боя и акрил, вместо хром.

Тъй като концепцията е засега само дизайнерско изпълнение, компанията не разкрива подробности за електрозадвижването. Отбелязва се само, че L100 използва някакъв вид батерии от ново поколение, които ще „променят правилата на играта“.

 

lincoln-model-l100-concept-interior.jpg

 

„Тази концепция ни позволи да проектираме ново изживяване, което е необременено от минали ограничения и представлява еволюция на нашите принципи за полет. L100 е превозно средство, което изглежда като изваяно от вятъра, движи се без усилие и сякаш триенето не съществува", казва Кемал Курич, директор по дизайна в Lincoln.

 

 

0 от 500