IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощният кросоувър в света се завърна на пазара

Dodge започва прием на поръчки за Durango SRT Hellcat със 720 к.с.

Американският производител Dodge върна в гамата си най-мощния SUV в света - Durango SRT Hellcat. Моделът ще бъде наличен за ограничен период от време, като приемът на поръчки стартира през септември, но първите автомобили ще бъдат на разположение на дилърите едва в началото на 2023 г.


Dodge Durango SRT Hellcat


Под капака на „Адската котка“ е старият двигател - Hellcat V8 6.2, който разполага с двувинтов компресор. Моторът произвежда 720 к.с. и 875 Нм въртящ момент, което позволява на кросоувъра да ускори до 60 мили в час (97 км/ч) за 3,5 секунди.

The Cat Is Back („Котката се завърна“) – този слоган беше използван от Dodge, за да обяви завръщането на „адския“ Durango SRT Hellcat в гамата на бранда. Най-мощният кросоувър в света ще се произвежда само като част от моделната 2023 година.


Dodge Durango SRT Hellcat


Двигателят на автомобила разполага с чугунен блок с водна риза, топлоустойчива глава на блока на цилиндрите, направена от алуминиева сплав, колянов вал от кована стомана с индукционно закалени работни повърхности и ковани бутала. Изпускателните клапани са с натриево охлаждане, а в корпуса е интегрирана система с топлообменници въздух-течност, която позволява да се поддържа температурата на въздуха, влизащ в двигателя, от под 60 градуса по Целзий.

Като ускорение Durango SRT Hellcat отстъпва на Aston Martin DBX707, който е оборудван с Mercedes-AMG V8 4.0 битурбо двигател със 707 к.с. и 900 Нм и вдига 100 км/ч от място за 3,1 секунди. Моторът на Durango е съчетан с 8-степенна автоматична TorqueFlite 8HP95 и задвижване на всички колела. Има седем профила на шофиране - Auto, Sport, Track, Snow, Tow, Eco и Valet.


Dodge Durango SRT Hellcat


Другите характеристики на модела включват електрическо серво-управление с превключваеми режими на работа, SRT Drive предварително зададени настройки за улица и писта, и системи за Launch Control и Launch Assist, които неутрализират превъртането на колелата при стартиране.

Durango SRT Hellcat също има собствено калибриране на шасито и спирачки Brembo с 6-бутални апарати отпред и 4-бутални отзад. Пакетите Plus и Premium се предлагат срещу допълнително заплащане. Първият включва кожена тапицерия Laguna, теглич и разширен списък от електронни асистенти, а вторият - инкрустации от въглеродни влакна, аудио-система Harman Kardon, кожен преден панел и червени предпазни колани.


0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Някъде да видя да има уточнение дали е бензинов дизелов или на ток?Писано е само най-бързия crossover, което включва абсолютно всички задвижвания. То иначе ако започнем да правим уточнения, аз карам най-бързия автомобил в света , който има точно моя регистрационен номер.
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да ама теслата не е с двг при двг може тоя да е най мощен
  • #1
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Дрън-дрън ( преди 1 година )
    Може да е бил най-мощният когато е излязъл първия път. Сега тези 720 коня са по-малко дори от киловатите на Тесла модел Х, която има 760 киловата мощност, които се равняват на 1033 коня.За бързина пък да не говорим с тези 3,5 секунди до 100, като теслата го прави за 2,6 секунди. Почти сигурно е, че Теслата с пет човека в нея, ще направи по-бързо четвърт миля от този "най-мощен SUV в света". Пак фалшиви рекламни слогани.