IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа интериора на EQE SUV

Премиерата на модела ще се състои през октомври

Германският производител Mercedes-Benz най-накрая ни даде официална представа какво да очакваме от новия електрически SUV на марката. Той ще се казва EQE SUV, като премиерата му ще се състои през октомври.


Mercedes-Benz EQE SUV


В набор от реалистични рендъри компанията показа за първи път интериора на електромобила. Той е описан като „многофункционален вариант“ на седана Mercedes-Benz EQE и ще бъде един от лидерите в своя клас по отношение на пространството за главата, краката и лактите. Това обаче не е единственото нещо, с което Mercedes се гордее с предстоящия си модел.

Производителят от Щутгарт представя авангардна архитектурна тема в EQE SUV, главно защото има комбинация от традиционни и модерни материали в купето. Залага се на комбинация от пет цвята, която използва кръстоска между топли и студени тонове. Balao Brown представлява топлата страна на спектъра, докато Neva Grey и Biscay Blue/Black олицетворяват хладния му край.


Mercedes-Benz EQE SUV


Точно както при другите модели EQ, вътрешното осветление с подсветка присъства в EQE SUV. Там е и предлаганият като опция MBUX Hyperscreen, който се простира през арматурното табло, заедно с външните вентилационни отвори с дизайн на турбини. Декорации от дърво, алуминий, 3D-антрацит и фини метални пигменти допълват елементите в кабината.

На този етап информацията за задвижването е оскъдна. И все пак седанът EQE трябва да даде предварителна представа какво да очакваме от модела. Версията Mercedes-Benz EQE 53 SUV ще получи два електромотора със съвкупна мощност 677 к.с. и батерия с капацитет 90,6 кВт/ч, а EQE 43 SUV ще разчита на 469 к.с., като ще получи задвижването на седана EQE 43.


Mercedes-Benz EQE SUV


Снимки: Mercedes-Benz


0 от 500