IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само в Русия: Камион се сблъска с... ракетен комплекс

Гордостта на руските ракетни войски била неутрализирана от ТИР с минерална вода

Куриозните случки по руските пътища са много, но миналата седмица към тях се добави и съвсем нов тип: катастрофа между товарен камион и... ракетен комплекс.
    
     
Искендер, ракетен комплекс, катастрофа, Русия
     
        
Инцидентът станал край град Армавир, където ТИР с минерална вода настигнал два самоходни ракетни комплекса "Искандер" и се врязал в задния. По информация на местния тв канал първата военна машина теглела втората на буксир. От силата на удара камионът излетял в канавката, а товарът - петлитрови туби с минерална вода - се разпилял. За съжаление шофьорът е загинал. Водачът на "Искендер" е бил затиснат в деформираната кабина, но спасителен екип го измъкнал и го настанил в болница. Още двама военнослужещи са хоспитализирани.
      
      
Искендер, ракетен комплекс, катастрофа, Русия
Водачът на камиона с минерална вода е загинал в катастрофата, съобщава местният тв канал
         
         
Град Армавир се намира в южна Русия, недалеч от Краснодар и от района на военните действия в Украйна. Това е втората пътна злополука с военна техника в Русия за седмицата. Преди това камион удари брониран автомобил "Тигр" в района на Смоленск.

"Искендер", с код 9К720, е група от оперативно-тактически ракетни комплекси, произвеждани от 2006 насам в Русия. Основата им цел е поразяването на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана на противника, като носените от тях ракети развиват скорост 2100 метра в секунда и имат обхват до 500 км.


  
  

0 от 500
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 1 година )
    Мужикистанци...какво повече да се каже. Още чакаме да произведат телевизор, ама нейсе. А ракетите ги виждаме колко струват.
  • #6
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимный Аноним ( преди 1 година )
    #3 Сър, в класацията на Световната здравна организация за най-пиещите страни в света пияниците са Молдова, Литва, Чехия, Нигерия, Германия, Ирландия, Люксембург, Латвия, България и Румъния. Русия в тази класация заема 16-то място! 16-ти, сър!
  • #5
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А от другата страна на глобуса правят не по малко глупости, но не толкова на пияна глава както в Русия, амо защото са надрусани. А в България най доброто от двата свята..дрогирани и пияни
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Пешо Минерала ( преди 1 година )
    СПИРТОСАНИ
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Киро ( преди 1 година )
    Пияници, сър.
  • #2
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Селяндур с Корола ( преди 1 година )
    Поредният хохол-камикадзе.
  • #1
    34 rate up comment 8 rate down comment
    Мемфис ( преди 1 година )
    Няма страшно, то по- голямата част от руските ракети не се взривяват! В Украйна районите на болници, училища и жилищни комплекси са осеяни с невзривени ракети, стърчащи от земята като гнили зъби на руски алкохолик!