IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се спира с 210 км/ч на магистрала

Само бързата реакция на шофьора на Honda Civic предотврати сблъсък (ВИДЕО)

Шофьор на Honda Civic от 2017 г. се размина на сантиметри със сблъсък във VW Golf при движение с висока скорост, а след това пусна видео от случката в YouTube-канала си.


магистрала, инцидент


Морти Смит е снимал видео за разхода на гориво на своя Civic, докато се движи по магистрала в Германия. Кадрите от борда на японския автомобил показват, че той се е движил със скорост до 213 км/ч по участък с две ленти, когато е започнал да се приближава колона от превозни средства, намиращи се в по-бавната дясна лента.

Ютубърът първоначално минава без проблеми покрай микробус, но черен VW Golf внезапно се престроява в лявата лента и засича колата му. Реакцията на Смит е впечатляваща и той скача на спирачките при 207 км/ч, за да избегне удара. Хондата бързо намалява скоростта и шофьорът успява да избегне удара с VW само на сантиметри, като бързо отбива в дясната лента в последния възможен момент.



Видеото показва, че системата за избягване на сблъсък на Honda е била активирана при инцидента, но в коментара си водачът посочва, че именно той е спрял колата, тъй като системата просто не е могла да реагира толкова бързо. Смит твърди, че шофьорът на Голфа – младо момиче, е гледало в телефона си и изобщо не е видял дали идва кола в лявата лента.

Изглежда, че този VW Golf се е движил с около 110 км/ч по това време и ако шофьорът на Honda-та изобщо не е реагирал, щеше да се блъсна в нея, докато се движи с почти 100 км/ч по-бързо. А това означава тежка катастрофа, при която двамата шофьори може дори да загубят живота си.
Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #14
    31 rate up comment 10 rate down comment
    До 14 ( преди 1 година )
    Да, вижда се като нарушение на Голфа, но не винаги е така. Когато в бързото платно, карат прекалено бързо, се получава винаги така. Сега си помисли, караш зад ТИР с 90 и тръгваш да изпреварваш, ускоряваш но не толкова бързо. Когато някой кара с 220 отстрани, даже и да си погледнал че е далеч, той те настига за секунди, когато твоята скорост е 110, разликата е 110 км/ч. Просто е безотговорно с две платна да се кара с такава скорост. Винаги зад камионите изскачат коли, които нямат висока скорост.
  • #13
    9 rate up comment 1 rate down comment
    До 13 ( преди 1 година )
    Системата, ще започне само да пищи. Човека удря сам спирачките и системата се активира след това. Системата не засича толкова напред, а скоростта му беше висока. Системата щеше да спира прекалено късно. Виж светлината на таблото.
  • #12
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Steff ( преди 1 година )
    Класическо нарушение от страна на шоферката на голфа. Сменя лентите за движение, без сигнализация и без да се е убедила, че лявата лента е свободна. Този тип нарушение тук в немско си е ежедневие. 99% от катастрофите на магистралите са заради такова нарушение.
  • #11
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Жоро ( преди 1 година )
    Водачът реагирал, системата щяла да закъснее ..... Как си вярвате на тези глупости!!!!
  • #10
    35 rate up comment 14 rate down comment
    Попа ( преди 1 година )
    Най мразя джендъряците дето светкат къси дълги на магистралата при положение че си има ограничение от 140 по закон Само клетви за тях !
  • #9
    32 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На магистрали в Германия са кара с над 200, само когато са минимум 3 ленти. Така 3тата лента е само за автомобили със скорост около 200 км/ч. Този със Сивика е леко без акъл.
  • #8
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Специалист ( преди 1 година )
    Това е ситуация стил перфектната бурия. Младо момче решава да изпреварва, зад него има кола с подобна скорост, първия е концентрирал поглед върху камиона и колата зад него която пречи на видимостта, А *** с Хондата може да потърси малко вина в себе си.
  • #7
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Тук ( преди 1 година )
    По наще магистрали е ежечасно тези инциденти.Толкова *** манталитет на каране имат някой че чак и нагли като им свирнерш настъпват ти спирачка ПУМИЯРИ
  • #6
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Този е ( преди 1 година )
    За затвора !
  • #5
    39 rate up comment 3 rate down comment
    Не е нито до колата, ( преди 1 година )
    нито до шофьора-това е стил на шофиране в Германия...Най-важното за тях е да даде мигач,а идващият отзад да се съобразява:(((Идиотшини като тази са ежедневие по аутобаните-тръгва да изпреварва със 100 км/ч камион,движещ се с 90 км/ч,без значение колко бързо карат идващите в лявата лента...