IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се спира с 210 км/ч на магистрала

Само бързата реакция на шофьора на Honda Civic предотврати сблъсък (ВИДЕО)

Шофьор на Honda Civic от 2017 г. се размина на сантиметри със сблъсък във VW Golf при движение с висока скорост, а след това пусна видео от случката в YouTube-канала си.


магистрала, инцидент


Морти Смит е снимал видео за разхода на гориво на своя Civic, докато се движи по магистрала в Германия. Кадрите от борда на японския автомобил показват, че той се е движил със скорост до 213 км/ч по участък с две ленти, когато е започнал да се приближава колона от превозни средства, намиращи се в по-бавната дясна лента.

Ютубърът първоначално минава без проблеми покрай микробус, но черен VW Golf внезапно се престроява в лявата лента и засича колата му. Реакцията на Смит е впечатляваща и той скача на спирачките при 207 км/ч, за да избегне удара. Хондата бързо намалява скоростта и шофьорът успява да избегне удара с VW само на сантиметри, като бързо отбива в дясната лента в последния възможен момент.



Видеото показва, че системата за избягване на сблъсък на Honda е била активирана при инцидента, но в коментара си водачът посочва, че именно той е спрял колата, тъй като системата просто не е могла да реагира толкова бързо. Смит твърди, че шофьорът на Голфа – младо момиче, е гледало в телефона си и изобщо не е видял дали идва кола в лявата лента.

Изглежда, че този VW Golf се е движил с около 110 км/ч по това време и ако шофьорът на Honda-та изобщо не е реагирал, щеше да се блъсна в нея, докато се движи с почти 100 км/ч по-бързо. А това означава тежка катастрофа, при която двамата шофьори може дори да загубят живота си.
Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #34
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Илия ( преди 1 година )
    Каква система, какви удари. Системата се изключва над 160 километра, автоматично. Как да предотврати удара. Тя е била изключена.
  • #33
    30 rate up comment 24 rate down comment
    Pe60 Mo71ka7a ( преди 1 година )
    Тия ревящите за скоростта на хондата да хванат да си метнат книжките...Особено ония дето реве че доде погледне в огледалото той бил до него.... Ми загледах се да прецениш бе льохманчо.... Длъжен си да прецениш скоростта на приближаващия автомобил не само да видиш че е там някъде....А такива кат голфаджииката трябва да им се отнемат масово книжките
  • #32
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Golf ( преди 1 година )
    Шофьор на Голф е диагноза
  • #31
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Чонг Ши Ун ( преди 1 година )
    Бацо Ви едно време започваше да ги отнася от 200 нагоре...т.е, почваше да се брои от 200, не от 0! Ама тогава беше млад и напрегнат...Скоро мое пак да е на аутобана, ама ше ги пердаши бавно, славно и сигурно.
  • #30
    28 rate up comment 14 rate down comment
    SavaS ( преди 1 година )
    Карайте ако може и с 300 км/ч! Убийци и самоубийци - ***, ***, *** до смърт народ.
  • #29
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Илко ( преди 1 година )
    6+ за хондата и шофьора много бърза реакция ! Не всеки го може. ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ФОРМУЛА 1 !
  • #28
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Откачалка ( преди 1 година )
    Така ли се кара по път с две платна
  • #27
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Шофьор ( преди 1 година )
    Много мозък, много професор... 'се Карачи,' се разбирачи...Така се карали, и на че се карали, с 200 в двулентова магистрала не се карало в Германия, а само в трилентоеи...'Бе разбирачитв, я ми покажете къде е записано това "правили"?Има си знаци... А Хондаджкята ако гледате внимателни е започнал да намалява от 217 км. надолу, защото спира рязко от 207... А голф сливата излиза "у леви" със 110, без путемигалката да и мига, че е слива и...Дали ще си със 150 или с 200 голф сливата е в наруш ...
  • #26
    7 rate up comment 23 rate down comment
    Георги ( преди 1 година )
    Талиги, това са скорости за лимузини като S-classa
  • #25
    22 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    28л на 100 разход, иначе при наличието на трафик такава скорост не може да се нарече безопасна, да ходят на писта подобни състезатели и да спрат да подучават всяко куцо и сакато да кара с 200 с разни видеа *** такива.