IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyper Ultra 40 E-Bike има претенции за бюджетен велосипед

Батерията може да се сменя и с едно зареждане се изминават 32 км

Подобно на конкуренцията при автомобилите за съотношението цена-качество, в бранша на електрическите велосипеди е същото. Все по-често се появяват нови и нови модели, а е така, защото в света има твърде много хора, които използват велосипеди.

 

hyper-s-ultra-40-e-bike-is-a-low-budget-fat-tire-beast-looking-to-land-in-your-garage_2

 

За пореден такъв електрически велосипед, който претендира да влезе в графата „бюджетен“, информира insideevs. Hyper Ultra 40 E-Bike е продукт на компанията Hyper Bike Co., която се е прицелила към пазара с електрически велосипеди на разумни цени и с прилично оборудване. Този струва 1175 евро.

Рамката на Ultra 40 е изработена от алуминий, което прави цената по-ниска, а издръжливостта по-висока. Според създателите Ultra 40 е „ултра компактен“, лесен за употреба и много по-гъвкав, отколкото размерът му предполага.

 

hyper-s-ultra-40-e-bike-is-a-low-budget-fat-tire-beast-looking-to-land-in-your-garage_3

 

Създаден е да се използва както по пътища, така и по леки офроуд терени. Получава амортисьорна вилка и дебели, изпъкнали гуми, които придават по-груб естетически вид. Вероятно вследствие и на това че компанията е създадена през 1990 г. и е фокусирана предимно върху ВМХ велосипеди. Но все пак този Ultra 40 е далеч от електрически планински велосипед и е предвиден за пътуване до работа.

Hyper Ultra 40 E-Bike разполага с 250-ватов мотор на задната главина, а с едно зареждане на батерията може да се изминат 32 км с максимална скорост 32 км/ч без използването на педалите. Батерията е с мощност 10,4 ампер-часа, интегрирана е в алуминиевия корпус и може да се сменя. Отчитайки факта, че велосипедът е предназначен предимно за градско ползване, за повече комфорт е монтирана голяма мека седалка.

 

hyper-s-ultra-40-e-bike-is-a-low-budget-fat-tire-beast-looking-to-land-in-your-garage_8

 

В този бранш на електрическите велосипеди има един българин, който е сред авторитетите и се казва Валентин Водев. Последният продукт на неговата компания Vello, основана във Виена през 2013 г. със съпругата му Валери Волф, е Vello Bike+ Titanium Folding E-Bike. Изработен е от титаний, сгъваем е, тежи 9,9 кг и струва 4500 евро.

 

 

0 от 500