IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari F50 на Майк Тайсън се продава за много пари

Очаква се за автомобила за бъдат платени до 5,5 млн. долара

Всичко, до което се е докоснал легендарният боксьор Майк Тайсън струва пари и точно един такъв автомобил се продава сега - Ferrari F50. Търгът ще бъде след седмица и за този екземпляр се очаква да бъдат платени 4,5-5,5 млн. долара, съобщава autoevolution.

 

maxresdefault

 

На върха на своята кариера, когато само за един свой мач на ринга взимаше по 30 млн. долара, американският доминатор в тежка категория купува това Ferrari F50. Въпросният автомобил обаче, освен че е принадлежал на знаменитост като Тайсън, е част от една от най-ценните партиди на Ferrari F50 - Rosso Corsa (Racing Red). А такива коли са само 55, предназначени за северноамериканския пазар.

Автомобилът с шаси 104220 напуска завода на 13 февруари 1996 г. и е доставен чрез Ferrari North America до Beverly Hills Sports Car на брокера Надир Амирванд, след което попада в гаража на Майк Тайсън. Той го притежава до 2001 г., когато е продаден на съоснователя на Infospace - Кевин Маркъс.

 

48071

 

Впоследствие през годините това F50 преминава през ръцете на други колекционери, докато настоящият му собственик, който го купува през 2017 г., решава да го продаде отново. Той го доставя във Ford Lauderdale за сериозен основен ремонт на стойност $75 000, който му е осигурил повторното сертифициране на Ferrari Classiche. Ремонтът включва нов съединител и гуми, работа по повдигането на предното окачване и климатика и възстановяване на вътрешните панели.

Километражът показва изминати само 9966 км, а колата е в отлично състояние, запазена и поддържана, което и носи още по-сериозна колекционерска стойност. Като се добави и факта, че някога е принадлежала на Майк Тайсън, тогава това не е просто кола, а един вид уникат и най-вероятно ще се стигне до максимума при наддаването на аукциона на Pebble Beach на Gooding & Company. При предишната продажба на същото Ferrari F50 през 2017 г. оценката е била два пъти по-малка.

 

48072

 

Емблематичното Ferrari се продава с подвижен твърд покрив, комплект инструменти, крушка и помпа за гуми, кожено фолио с наръчник, ръководство за собственика, гаранционна книжка, оригинален стикер на прозореца, покривало за кола, авариен мек покрив, книга за фабрично представяне и багаж.

 

 

0 от 500