IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Самолет падна на магистрала

Пилотът твърди, че причината е повреда в двигателя (ВИДЕО)

Представяте ли си докато шофирате покрай вас да падне самолет? Дано никога не ви се случва, но по света стават и такива инциденти, колкото и редки да са.

 

cali-plane-crash-010

 

На видео запис се вижда как малък самолет прави драматично аварийно кацане на магистрала 91 в окръг Ривърсайд в Калифорния. Едномоторният Piper Cherokee е претърпял повреда в двигателя, бързо губи височина и пада като скала на пътя, завърта се и се запалва след пробив на резервоара.

Моментът е заснет на видео, вероятно от камера, монтирана на превозно средство, движещо се в същата лента, а след това разпространено от пожарната в окръг Ривърсайд.

 

cali-plane-crash-006

 

При инцидента е ударен камион, в който е имало трима души, а пилотът и пътникът на борда са успели да се измъкнат от самолета невредими. И тримата души в камиона също за щастие не са пострадали.

Пилотът твърди, че се е насочил за кацане на близкото летище Корона, когато двигателят е започнал да се дави и самолетът е започнал да губи височина. Така се стига до решението за аварийно приземяване, което се разминава само с материални щети. Късмет в екстремната ситуация е било също така, че трафикът на магистралата е бил не толкова натоварен, а и пилотът е успял да насочи машината на подходящото място.

 


 

0 от 500