IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota GR86 се запали и изгоря след 4-месечен ремонт

Собственикът на спортната кола ще съди компанията (ВИДЕО)

Собственик на Toyota от Южна Калифорния имаше късмета да отърве без никакви наранявания, след като пламъци погълнаха и изпепелиха неговата GR86. Инцидентът се случи само дни, след като се появиха сведения за проблем с двигателя на спортната кола.

В интернет се появиха снимки и видео от пожара, да които се твърди, че е избухнал само часове, след като собственикът – мъж на име Джош, е получил своя автомобил от представителство на Toyota, където синият GR86 е прекарал 4 месеца за ремонт.

„Взех си колата тази сутрин от сервиза и само 12 часа след това, прибирайки се към къщи след пътуване по магистрала, тя избухна в пламъци само на метри от дома ми“, оплака се собственикът в Instagram.

Причината за пожара не се посочва, нито и защо автомобилът е бил в сервиз. В коментарите си под поста за инцидента в социалната мрежа обаче собственикът е категоричен, че ще съди дилърството на Toyota, което е ремонтирало колата.

Представител на Toyota USA на марката също се включи в полемиката, като призова собственика да се се свърже с тях, за да обсъдят случилото се. Джош обаче е категоричен, че от представителството на марката трябва да говорят с адвоката му, както и че вече е уведомил Националната администрация за безопасност на движението в САШ за случая.

Въпреки че причините за пожара все не са известни, това далеч не е единственият проблем, за който се съобщава, че засяга Toyota GR86 и нейният брат-близнащ Subaru BRZ. Само преди дни Блейк Алварес от Аризона, който е собственик на спортната кола, обяви, че уплътнителният материал, който е бил нанесен твърде щедро върху масления картер, се е просмукал и блокирал поглъщането на маслото в неговия двигател и го е счупил. От Toyota обаче отказват да поемат ремонта по гаранция.

Снимки и видео: Instagram, YouTube


0 от 500