IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Илон Мъск се изгаври с конкурент

През второто тримесечие аз имам повече деца, отколко коли е произвел Lucid, пошегува се шефът на Tesla

Наскоро Lucid обяви, че отново намалява производствените си планове за 2022 г., след като преди веднъж стори същото през тази година. Първоначално конкурентът на Tesla коригира бройката от 20 000 на 12 000-14 000, а сега я намали на половина – 6000-7000. Това предизвика реакция от страна на шефа на Tesla – Илон Мъск, който е известен като дългогодишен критик на Lucid.


Lucid Air


И ако в миналото посланията на Мъск към Lucid бяха груби и директни, този път изпълнителният директор на Tesla избра да се пошегува с това, когато отговаряше на туит за съкращаването на производството. Милиардерът написа, че има повече деца през второто тримесечие, отколкото Lucid е успял да произведе коли, шеговито напомняйки на всички, че е баща на девет деца. Последните две бяха признати наскоро, след Мъск обяви, че е баща на близнаци от връзката си изпълнителен директор на Neuralink от Канада.

В отговор на туит относно прогнозата за намаляване на производството на Lucid от известния фен на Tesla Гари Блек, Илон Мъск отговори: „През Q2 (второто тримесечие на година имах повече деца, отколкото коли е направил Lucid“.


Мъск -туит


От конкурента на Tesla обясниха промяната в производствения план с „извънредни проблеми във веригата за доставки и нови логистични предизвикателства“, а не с нещо, което производителят на електромобила контролира. Компанията е доставила само 360 превозни средства през първото тримесечие на 2022 г., 679 през второто тримесечие и според съобщенията е произвела общо брой 1405 Air през първите шест месеца.

От Lucid посочват още, че имат заявки за 37 000 бройки от Air и също така работят върху първия си SUV - Gravity, който трябва да осигури дори по-добър марж на печалба от седана. Ако всичко върви по план, този модел ще бъде показан до края на годината, но производството му ще стартира едва през 2023 г.


 

 

 

0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А що ги няма бензинчо и минтирито , да не са болни от нещо ? Притеснявам се за тези плиткомозъчни
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Я пак? По последна информация от преди няколко дни, изкупуват дефектните електромобили или дават заместващи бензинови автомобили на клетите собственици, докато си открият грешката, като търсенето засега е без особен успех и не знаят причината поради която може да паднат колелата, но са абсолютно всичко ни че такава опасност съществува. На Това ли му казваш повод за гордост? Багажникът на Тесла се пълнеше с вода при дъжд, но вместо за следващия фейслифт, оправиха проблема след две седмици.
  • #7
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Няма Тойота с паднали колела.Открили са си грешка в изработката и веднага предприемат сервизна акция.Докато Тесла се саморазпада по пътя и производителя не поема отговорност.Затова доволни клиенти ги съдят.
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Така е, Tesla са доста технологично са доста изостанали и не могат една врата да настроят. Не са като високотехнологичната Toyota, която изтегли всичките си електромобили защото им падат колелата при рязко потегляне или влизане в завой.Това е напълно разбираема детска болест за начинаещи производители, но не е за автомобилна фирма със 100-годишен опит. Хайде и това да преглътнеш, но как се преглъща това, че вече втори месец не могат да разберат къде е проблемът, за да го отстранят?
  • #5
    3 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    до нас редовно спира една тесла заглеждах я като малко дете витрина с детски играчки до една вечер когато я видях че пристига написах че видях не я чух мисленно се пренесох на мястото на водача пристигнал от бъдещето и така докато не чух трясък в буквалния смисъл на думата на затваряща се врата и осъзнах че тесла технологично като автомобилна компания още са в 20 век щом една врата да не можеш да калибрираш така че да не тече вода ида не влиза кали тесла са далеч от премиум на taycan еqs i7
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Така е, яко затънаха и Илон Мъск заедно с тях. Вече го е докарал до просешка тояга и е само най-богатият човек в света за всички времена. Разбира се, ти си постигнал нещо повече от него и му намираш кусури на постигнатото!
  • #3
    2 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мъск е клоун нищо не е направил и постигнал.Спейс Екс затъна и Тесла на там е отива.Фиат продаяа повече електрички в Европа от тесла
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Продуктивен е доста. Във всяко направление. "И кофа да нае.. (таковам), ще роди" - каза ми в последната ни среща.
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пропуснали сте най-важното в статията и се губи контекста. В Лусид работят бивши шефове на Тесла, които се отделиха от компанията и направиха собствена, защото критикуваха начина на работа на Илон Мъск. Обвиняваха го, когато говореше че на Тесла и предстои производствен АД през 2017 година при започване на производство на Тесла модел 3 и обясняваха, че има производствен ад, защото Тесла не се била подготвила както трябва. Сега с техните камъни по тяхната глава от страна на Илон Мъск.