IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето кои са 10-те най-продавани електромобила в България

Най-скъпите модели на BMW и Mercedes попадат в челната петица, но на върха е нещо доста по-достъпно

В България има 3,308,282 леки и лекотоварни автомобила с активна регистрация към 1 юли 2022 година, показва справка на Automedia.bg в статистиката на МВР. От тях с чисто електрическо задвижване са 4,862 - едва 0.15% от общия автопарк. Очевидно електрификацията не е най-мощната тенденция на българския автомобилен пазар. Но все пак тези 4,800 електромобила са добро постижение на фона на ситуацията от юли 2020 година, когато регистрираните коли на ток бяха едва 1618. Нека видим и кои са най-популярните модели с нулеви емисии у нас тази година, отново на база данните за регистрациите в МВР за първите шест месеца на 2022. Едно уточнение: класацията обхваща само обособените електрически модели, които фигурират като отделни графи в статистиката. Нямаме данни за регистрациите на някои електрически версии на конвенционални модели, като например Fiat 500e или пък Peugeot e-208. Но, доколкото следим пазара, те не биха разместили особено подреждането.
    
     
Най-продаваните електромобили в България (ГАЛЕРИЯ):


 
 

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    В България все още се използват каруци с животинска тяга и то в столицата. Тук ще е диара трудно да се заменят автомобилите и след 100г. Имам двама комеги с ел.мобили, за сега нямат оплаквания, но единият има гараж в затворен комплекс, другият живее в къща и имат къде да зареждат. Диста се учудих обаче че всъщност зареждат безплатно имало безплатни станции, даже и суперпарджър на тесла и той безплатен. Аз си сметнах, дал съм 6500 лв за гориво за миналата година. Та поне за сега изглежда не лоша
  • #16
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е как да ги купуват хората като те не стават тия коли за нищо а струват по 100 бона.Българина си прави сметката да купи нещо за до 10 бона и да го кара 5-10 години. Новите коли на 99% ги купуват фирми и разни мутри.
  • #15
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Ако знаеш колко си прав! Samsung произвежда батерии, но няма да произвежда електромобили, докато прекият им конглокент xiaomi скоро започва да произвежда и електромобили. И ще предложат чудеса, защото имат едно от най-бързите зареждания на пазара, а дори при екстремно бързо зареждане, телефона остава студен. А батериите не се скапват от бързото зареждане, а от високата температура.
  • #14
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Смеехме се на Самсунг, но Самсунг работеше неуморно и иновираше, за разлика от заспалите Сони и Панасоник. Само че вече Самсунг зае мястото на Сони и също заспа, както става много често. В момента иновациите започнаха много по-често да идват от Китай, на по-ниски цени...Самсунг продава добри неща, но не винаги са топ, особено за цената си.
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до 7 ( преди 1 година )
    нещо не си вдянал, брато. Това не е колко коли има в България, а колко са регистрирани за първите 6 месеца на 2022
  • #12
    14 rate up comment 0 rate down comment
    bg ( преди 1 година )
    Хюндая наистина хваща окото. Виждат се вече и по улиците.Преди 30 години се смеехме на самсунг и Голдстар... а сега къде са, та и с колите така.Който държи електрониката той ще диктува модата.
  • #11
    6 rate up comment 7 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Ами тесла няма щото не присъстват бг! А сега отивай да гледаш дали някой може да изкара от 60 киловатова батерия конете колкото на Теслата, дали си има собствена зарядна инфраструктура благодарение на която да пътуваш из Европа, а и дали случайно не е вдигнал в околоземна орбита собствени сателити с които да получиш интернет в колата си, дори когато няма клетка на оператора:)))Xaxaxaxaxa
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Да наистина който си е взел маздатА е доста некомпетентен другия вариант е също да не може да чете:)) Кола с пробега на Спринга на двойна цена, поне да имаше няква форма на бързо зареждане ама не.....
  • #9
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Що така няма Тесла?
  • #8
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От тези тук има са два автомобила които си заслужават, Киа-та и Хюндая, останалите са технически изостанали и доста надценени каляски за комплексари.