IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи най-мощния F-150

Версия Raptor R получава V8 двигател с мощност 700 конски сили

Още през февруари миналата година, представяйки новия F-150 Raptor с 3,5-литров V6 EcoBoost битурбо двигател, Ford обяви, че пикапът ще има още по-екстремна модификация, която ще получи V8 мотор и наставка R в името си. Тя вече е готова, като при премиерата американският производител съобщи, че започва да приема поръчки.


Ford F-150 Raptor R


Както се очакваше, новата модификация получи 5,2-литров V8 с механичен компресор, подобен на този в Mustang Shelby GT500. Двигателят обаче не е толкова мощен колкото при суперколага, като ще развива 700 к.с. и 868 Нм, но пък е специално адаптиран за използване извън пътя.

Подобно на стандартния Raptor, R-версията получава 10-степенна автоматична трансмисия и система за задвижване на всички колела със съединител на предния мост и електромеханично заключване на задния диференциал. Ford F-150 Raptor R има и електронно контролирани амортисьори Fox, както и разширени арки на калниците.


Ford F-150 Raptor R


Визуално пикапът с V8 се отличава със своята черна решетка, брони и оригинален капак на двигателя. Както и стандартния Raptor, новата версия е оборудвана с изпускателна система, чиито настройки се променят със специален клапан, спортни седалки, офроуд круиз-контрол, мултимедия с 12-инчов сензорен екран и множество друго стандартно и допълнително оборудване.

При навлизането си на пазара Ford F-150 Raptor R ще трябва да се конкурира с Ram 1500 TRX, чийто 6.2-литров V8 развива 712 к.с. и 881 Нм.


Още снимки на новия суперпикап на Ford - вижте в галерията:

Снимки: Ford


0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    А ти усещаш ли се, че Lightning е същия тоя F150 със същото окачване и просвет, ама с електрически двигатели? Виж се какви глупости написа!F150 си е на рама и си е камион и в двата случая! Но с електрическите двигатели е по-проходим.
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Усещаш ли се какви глупости ръсиш? Ти въобще на кола качвал ли си се? Lightning е с просвет на Х5тица, тежи 3тона и е с окачване на лека кола. Имаш ли си на представа, че този раптор е с двигател и окачване по-близък като издръжливост до камион, но интегрирани в автомобил, който може да караш с удоволствие и на шосето. Личи си, че си лаик, нито имаш представа какво ще рече амортисьори Fox, нито ход на окачване, нито нищо което е свързано с офроуд. Всички електрофили сте анти шофьори.
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Хем е така, ама хем не е. Тези които карат пикапите обикновено ги карат във вътрешността на страната, където живеят в къщи в природата, а не са наблъскани в панелни кутии със стотина 20-годишни автомобила на паркинга отпред, повечето от които дизели с изтърбушени филтри.
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Американеца кара ама всичко е на бензин недоразумения като днеска един Туарег в8 ТЕ ДЕ И несъществуват там затова и раковите им случай са в пъти по-малко в "развита" германия франция българия и други такива пумииниями
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Абе и електрички си карат, ама не защото са зелени, а защото са 1000 коня и с по три-четири двигателя по един на всяко или почти всяко колело, за перфектно сцепление при всякакви условия. Освен това ускоряват като спортен автомобил дори с един тон багаж. Зареждат си ги от покрива на къщата и не им дреме за разхода или цените на бензина, а още повече, че било зелено или пембяно. Това им дава по-голяма свобода и независимост.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Супер. Американеца знае за какво става въпрос. Карат си те там големите и мощни и стабилни коли с V8 и не им пука. А глупавия Европеец позеленял вече до ушите затяга колана, кара малолитражката дето е като консервна кутия а е на цената на истински автомобил.
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    PLAID ( преди 1 година )
    с F150 Lightning или Silverado Electric няма да миришеш в гората като горския с УАЗ-ката. И дори с малка 7 кВт инсталация върху навеса в ранчото, ставаш независим. Освен това са 4х4 с два мотора (предна и задна ос), теглят като влак и като ги смръщиш нагоре по баира след тях става Камъните падат :D А отзад на борда и двата имат 220V контакти да си захраниш косачката като ходиш за гъби :D или печката ако ти се дояде боб. Става и за озвучаване на рок фест със 100-киловата музика. Харабия отвсякъде
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    100% 10 часа ако не е суперчарджер
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хайде да не са 10 часа, а 40 минути с което минаваш повече километри отколкото с тази ламя от статията. Да не говорим че ако си го заредил през нощта в къщи, ще ти отнеме много по-малко отколкото да ходиш до бензиностанцията и ще струва 200 долара по-малко.
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да ама това не го зареждаш 10 часа до пълна батерия а 3 минути до пълен резервоар