IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти: Покупката на нова кола ще се промени!

Процесът на дълго чакане от клиента ще се превърне в норма

Потребителите трябва да свикнат да поръчват и да чакат дълго време за доставка на ново превозни средства, тъй като това ще се превърне в нова норма, дори след като текущият недостиг на доставки бъде разрешен. За това предупреждават експерти, според които ситуацията на пазара се е променила необратимо.


шоу-рум


В днешно време е трудно клиент да влезе в автомобилен салон и да си купи веднага нова кола. Производителите на автомобили са преструктурирали практиките си, намалявайки наличностите в представителствата и принуждавайки клиентите да поръчват автомобили и след това да чакат те да бъдат произведени и доставени. Според продуктовия стратег на компанията Bond Brand Loyalty - Джон Бардуел, това е бъдещето на закупуването на автомобили.

„Свиквайте. Това няма да се промени. Именно по този начин Aplle и Tesla станаха толкова популярни. Те продават по-малко продукти, но печелят от големите маржове“, коментира Бардуел пред Auto News Canada.


шоу-рум


Експертът добавя, че процесът на поръчка и изчакване е нов за автомобилната индустрия, но е често срещан в други сектори. Неговият колега – Джеф Уилямс, президент на Absolute Results Productions, компания за обучение и маркетинг в автомобилното пространство, е на подобно мнение. Той посочва, че производителите на автомобили трябва да имат поне 6-месечно натрупване на поръчки, за да си гарантират бъдещи продажби.

„Ако днес нямате набор от поръчки, ще се провалите още утре. Освен това, по-малкото налични запаси означава, че няма нужда от толкова големи шоуруми, а също така се намаляват и транспортни разходи“, допълва Уилямс.


0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-вероятно накрая ще стигнат до компромис с недълго чакане за оборудване на кола по конфигуратор. Иначе за производителите е добре да почнат да правят кола след поръчка, но азиатците ще завземат пазара ако за европейска кола трябва да се чака 6-8 месеца. Но пак не се знае, защото е пълно с *** дето са горди, че чакат да им направят кола по поръчка.
  • #18
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Jm2 ( преди 1 година )
    Това са глупости на търкалета. Няма как да купуваш примерно Фиат Типо по същия начин като Ролс Ройс. Ясно е, че е много удобно на за производителите, но все някой от тях ще открие, че може да продава много повече ако има готови коли в шоурума вместо да тормози клиентите си с 6 месеца изчакване.
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Шофер ( преди 1 година )
    Това трябва да зависи от дилъра.
  • #16
    8 rate up comment 3 rate down comment
    СССР ( преди 1 година )
    Сутрин не можех да отида до работното място, всичко беше задръстено от москвичи, а когато отидох да си купя ме накараха да чакам 23 дена...
  • #15
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Соц ( преди 1 година )
    Нищо ново и едно време се чакаше за Москвич...
  • #14
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Дрън-дрън, та пляс! ( преди 1 година )
    Тук пак се пишат статии, които не се отнасят до нашата действителност. Онзи ден влезох в магазин на една популярна марка, който се пръскаше по шевовете от коли. Даже едвам ги бяха събрали. Имаха и на склад. Само пари да имаш.
  • #13
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Хаах ( преди 1 година )
    Щели да чакат хората... Абсурд, 2022 хората вече не чакат, всичко трябва да стане веднага на момента. За Ферари и Ламбо може да чакаш 2 години, ама хората дето ги чакат имат още 5 коли. Някой дето си взима шкода, рено или какво да е на лизинг, дали може да чака 1-2 години докато дойде колата. Хората са нетърпеливи и ще им секнат поръчките бързо, за сметка на малко кара автомобили
  • #12
    28 rate up comment 7 rate down comment
    ура ( преди 1 година )
    Комунизма победи!
  • #11
    32 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз мисля че по голяма част от българите няма за какво да се ядосват !....Просто сме бедни и пари за нови и да искаме няма.
  • #10
    42 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Трябвало да свикваме, ами според мен Китай могат да ни произведат веднага без дачакаме, свиквайте вие.