IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley показа най-перфектните седалки на света

Новите Airline Seat ще се поставят на удължената Bentayga

Британският производител Bentley разкри подробности за новите си седалки Airline Seat, които ще се поставят на удължената версия на кросоувъра Bentayga (EWD). Те са оборудвани с 12 електромотора, 3 електронни блока за управление на пневматичните клапани, както и първата в света автоматична климатична система.


Bentley Airline Seat


Според информацията, Airline Seat предлагат невиждано досега ниво на комфорт. Те имат 22 настройки, като са оборудвани с електромотори, задвижващи облегалките за глава, страничните опори и ръбовете на възглавницата. За първи път седалки в автомобил са оборудвани с автоматичен климатроник и усъвършенствана система за регулиране на позицията на тялото.

Креслата разполагат с набор от сензори, които следят температурата и влажността в салона. Данните се обновяват на всеки 25 милисекунди, а точността е до 0,1 градуса по Целзий. Пътникът трябва само да избере един от седемте профила и електрониката ще свърши останалото. Той ще определи какви нива на отопление, охлаждане и вентилация са необходими за постигане на комфортна температура и след това ще я поддържа чрез настройка на системата за терморегулация.


Bentley Airline Seat


Според Bentley, 75-80% от клиентите предпочитат настройките по подразбиране и само 5% използват по-високи или по-ниски настройки. Друга характеристика на седалките Airline Seat е проактивната система за корекция на тялото. Bentley използва специален алгоритъм, разработен в сътрудничество с херопрактор, който използва шест отделни въздушни възглавници и може да генерира 177 точки на натиск. Чрез фината му промяна в точките на контакт между тялото и седалката е възможно да се разтоварят някои тъкани и да се натоварят други, което позволява на тялото да се възстанови по естествен начин. Системата отчита физиката на пътника и значително намалява умората при дълги пътувания.

За регулирането на самите седалки отговарят 12 нискошумни електрически мотора и 3 електронни блока за управление на пневматичните клапани. Всички те са свързани с основен блок за управление - Seat Motion & Wellbeing ECU.


Bentley Airline Seat


Седалките Airline Seat могат да бъдат поръчани както за стандартната конфигурация на кабината 2+3 (още един пътник може официално да се побере на сгъваемата вложка между задните седалки), както и за предлагания като опция вариант с 4 седалки – 2 на първия и 2 на втория ред.

Снимки: Bentley


0 от 500