IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи новия Amarok

Пикапът създаден от инженери от Германия и Австралия, а ще се произвежда в Южна Африка

Volkswagen официално представи второто поколение на пикапа си Amarok. Автомобилът получава много нови функции и системи за подпомагане на водача, както и стилен външен вид. Германците се надяват, че второто поколение Amarok ще стане по-популярно от първото поколение, което е продадено в тираж от над 830 000 бройки.


Volkswagen Amarok


Създателите на модела уверяват, че не става въпрос за дълбока модернизация на стария модел, а за изцяло нов автомобил. Той е с 96 мм по-дълъг от своя предшественик (сега 5350 мм), а междуосието е нараснало със 173 мм (до 3270 мм). Офроуд способностите също са подобрени, като пикапът вече може да преодолее брод с дълбочина до 800 мм (досега беше 500 мм).

Автомобилът ще се произвежда в две версии - с двойна кабина с 4 врати (DoubleCab) и с единична кабина с две врати (SingleCab), като Volkswagen го позиционира като премиум пикап. Следователно в кабината можете да видите големи красиви екрани с диагонал от 8 до 12 инча, в зависимост от нивото на оборудване. Освен това колата е оборудвана с над 20 системи за подпомагане на водача, музикална система Harman Kardon, електрическо регулиране на седалките и др.


Volkswagen Amarok


Благодарение на увеличаването на междуосието и дължината, товарните възможности на пикапа също са нараснали. Например, модел с една кабина може да побере два европалета наведнъж, а максималният полезен товар е нараснал до 1,6 тона. Списъкът с опции отново ще включва твърд покрив над товарния отсек, който придава на Amarok вид на SUV.

Пикапът ще се предлага с 2,0-литров дизелов двигател с мощност 150 к.с., 170 к.с. или 204 к.с А на върха на гамата се намира 3,0-литров V6 дизел, който ще произвежда 241-250 к.с. в зависимост от пазара. Заедно с двигателите с мощност над 170 к.с. ще работи 10-степенна автоматична скоростна кутия, а по-простите версии ще получат 6- или 8-степенна автоматици или механика. Задвижването на всички колела ще бъде стандартно за модела.


Още снимки на новото поколение на VW Amarok - вижте в галерията:


Продажбите на Amarok ще стартират през 2023 г. в пет различни варианта - Amarok, Life, Style, новодобавената PanAmericana, ориентирана към офроуд, както и фокусирана върху лукса Aventura.

Снимки: Volkswagen

0 от 500