IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето ги петте модела на възродената марка „Москвич“

Гамата включва четири кросоувъра и един електромобил

Гамата на възродената марка „Москвич“ ще включва 5 модела, стана ясна по време на церемонията по подписване на договор между Московския автомобилен завод и руския производител КамАЗ. Той беше подписан от кмета на руската столица Сергей Собянин и генералния директор на КамАЗ – Сергей Когонин.


Москвич


По време на събитието бяха показани слайдове, на които се виждат първите 5 автомобила от бранда. Ако се съди по изображенията, това са преработени модели на китайската компания JAC, които в Русия ще се предлагат като „Москвич“. Два от тях много напомнят на кросоувърите JS4 и JS7, като засега те нямат емблеми.

Самият Сергей Собянин все още не е разкрил никакви подробности за проекта. Според кмета на Москва, на първия етап заводът ще се занимава с монтаж на „машини от приятелски настроени към Русия страни“, а на втория етап – по-дълбока локализация на това производство.


Москвич


„Успоредно с този процес, без да чакаме първи резултати, от днес започваме да работим по създаването на собствена платформа за електрически автомобил, наречен „Москвич“, обяви градоначалникът.

Както е известно, моделите на възродената марка ще се произвеждат в бившия завод на Renault в Москва, който след напускането на френската компания премина във владения на градските власти. Първите готови автомобили трябва да слязат от конвейера до края на годината.

Снимки: TACC

0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тошко Петков ( преди 1 година )
    МАЛИИИИИ, КО ШЪ ПРАИМ СА, США БРОКИРАЛИ МОСКВИЧ ??? САМО НЕ РАЗБИРАМ КЪДЕ ?????????????????????????????????????????
  • #29
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Нахъсан журналист ( преди 1 година )
    И кой още вярва на САЩ ? Времената се променят, това което до вчера беше така сега изчезва. Идва нов ред, живеем в ново хилядолетие вече. Свидетели сме на пълна промяна по целия свят. Колелото на живота се върти, старите сили отстъпват място на новите играчи. Та някой още вярва ли, че китайски части няма да се продават на Москвич ?Китай и Русия са в политически и военен съюз, САЩ нямат никакъв шанс да спрат абсолютно никаква сделка между тях, могат само да си приказват врели некипели.
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Anonymous ( преди 1 година )
    Някой може ли да ми обясни защо ще си губят времето от днес да почнат да работят по собствена платформа за електрически автомобили, при положение че Руснаците имат толкова петрол дето не могат да изнасят както преди санкциите?
  • #27
    3 rate up comment 1 rate down comment
    muccibg ( преди 1 година )
    Ха ха
  • #26
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Русофил ( преди 1 година )
    Цялото депесе и бесепе и гербер ще се избият да управляват москвета
  • #25
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Харесват ми Москвичите. Само като си поръчам да не чакам 5 години, както чаках за стария ми Москвич...
  • #24
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Народ ( преди 1 година )
    Китайски автомобили, сглобвани в КамАЗ под марката Москвич??? Егати тъпотията.... Тия задминаха всичките ни политици по тъпизми... Браво!
  • #23
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Чалгар ( преди 1 година )
    Не ги сравнявайте хората с Хората на Баш Чалгаря те си купуват картинки лепят им емблеми и стават модерни Москвичи.А той нашия Чалгар най много да пусне някое Африканско маймунче да говори Инъче парите им и на Москвича и на Баш Чалгаря са от едно място ,Ама може те с икономиката на Холандия да направят Някое МПС и то да се движи.
  • #22
    11 rate up comment 2 rate down comment
    До 21 ( преди 1 година )
    Добре е че обясняваш че половината бюджет на Русия е от петрол и газ но най-много да получиш още нападки към теб и БГ. За такива важното е да опита да унижи някого несъгласен с любимия му потиснически режим и да оплюе България че си няма диктатор и няма китайски коли на които да лепи емблеми с марка Софиянич може би защото не сме диктатура с повече население от Япония или колкото Германия+Франция както е Русия и го дразни че като най-бедните в ЕС не сме по-зле от Русия
  • #21
    14 rate up comment 0 rate down comment
    До Страйкър ( преди 1 година )
    Фирмата ми произвежда специализирани текстилни изделия за няколко европейски космически агенции + една известна американска фирма с космическа насоченост + хайтек защитни изделия за няколко европейски армии! Малко по различно е от лепене на лого, *** от де да знаеш, че в БГ има такива разработки и производства! По русофилските форуми и чалготеките я няма тази информация