IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето ги петте модела на възродената марка „Москвич“

Гамата включва четири кросоувъра и един електромобил

Гамата на възродената марка „Москвич“ ще включва 5 модела, стана ясна по време на церемонията по подписване на договор между Московския автомобилен завод и руския производител КамАЗ. Той беше подписан от кмета на руската столица Сергей Собянин и генералния директор на КамАЗ – Сергей Когонин.


Москвич


По време на събитието бяха показани слайдове, на които се виждат първите 5 автомобила от бранда. Ако се съди по изображенията, това са преработени модели на китайската компания JAC, които в Русия ще се предлагат като „Москвич“. Два от тях много напомнят на кросоувърите JS4 и JS7, като засега те нямат емблеми.

Самият Сергей Собянин все още не е разкрил никакви подробности за проекта. Според кмета на Москва, на първия етап заводът ще се занимава с монтаж на „машини от приятелски настроени към Русия страни“, а на втория етап – по-дълбока локализация на това производство.


Москвич


„Успоредно с този процес, без да чакаме първи резултати, от днес започваме да работим по създаването на собствена платформа за електрически автомобил, наречен „Москвич“, обяви градоначалникът.

Както е известно, моделите на възродената марка ще се произвеждат в бившия завод на Renault в Москва, който след напускането на френската компания премина във владения на градските власти. Първите готови автомобили трябва да слязат от конвейера до края на годината.

Снимки: TACC

0 от 500
  • #10
    35 rate up comment 12 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 1 година )
    Жал ми е за Русия...държава с такава богата култура и история става за смях на целия свят...
  • #9
    30 rate up comment 49 rate down comment
    Гюл Бахча ( преди 1 година )
    Големи разбирачи се извъдихте. Щото тук се произвеждат поне десет вида автомобили. Гротеска е да се подиграваш на държава с ресурси, научен капацитет и възможности.Иначе си карате избушените кюнци и зад клавиатурата сте умници до един.
  • #8
    9 rate up comment 13 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Нещо си грешка, Камаз е вече китайски на около 50%
  • #7
    48 rate up comment 10 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    И какво точно ще правят рашките?Ще лепят емблеми "Москвич" върху китайски автомобили.Голямо "постижение" за крепостните.
  • #6
    41 rate up comment 7 rate down comment
    АКО ДОЖИВЕЕ ( преди 1 година )
    ПЪРВИЯ МОСКВИЧ Е ЗА ПУТИН. НАПРАВИЛ СИ Е ВНОСКАТА И ЩЕ ГО ПОЛУЧИ СЛЕД 10 ГОД. ОТ МОТОТЕХНИКА.
  • #5
    35 rate up comment 8 rate down comment
    От евро 2 на ток ( преди 1 година )
    (От днес започваме да работим по създаването на собствена платформа за електрически автомобил, наречен Москвич) Това е нов виц предполагам ще я правят с хората които са правили Лада Гранта. В сравнение с модерните електромобили ще е голям майтап ако изобщо стане
  • #4
    27 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ще разберем колко ще ги продават СССР поне копираше от запада и беше лидер на "тоталитарния" свят с население повече от САЩ и икономика номер 2 в света. Сега Русия ще копира от Китай и ще е успех ако икономиката им след 2-3 години още е в топ 10
  • #3
    39 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те още работещ завод нямат, но цяла моделна гама са подготвили. Хубаво китайски и прекопирани ама все пак. Отделно Китайците, освен че купуват евтиния им петрол, друго приятелско не правят много много. Колкото и да са силни и те не смеят много да си подритват визата за богати пазари като Европа и Северна Америка
  • #2
    37 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Обърнете внимание на един дребен детайл: договор с китайци няма. Има с Камаз, който беше частично собственост на Мерцедес, няма собствени разработки и беше напълно отрязан от всякакви чужди компоненти, на които разчиташе изцяло - двигатели, СК, електроника, спирачни апарати, въздушни възглавници, амортисьори. Руснаците заваряваха едни ламарини и нищо повече.
  • #1
    40 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Силни са на картинки и пропаганда. А JAC дали знае за руснаците? Хващам се на бас, че никакви китайски москвичи няма да има в обозримо бъдеще.