IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault 5 се превърна в модерен електромобил с мраморен волан

Уникалният Diamant EV отбелязва 50-годишнината на легендарния хечбек

Представеното през 1972 г. Renault 5 се превърна в един от най-популярните автомобили в историята, като само от първото му поколение, което се задържа в производство до 1984 г., бяха продадени над 5 млн бройки. За да отбележи 50-годишнината на малкия хечбек, компанията си партнира с френския дизайнер Пиер Гоналон за създаването на уникален рестомод, наречен Diamant.


Renault 5 Diamant


Електромобилът е покрит с фантастична трислойна боя със златни пигменти върху розова основа, върху която има матиран лак. Подобните на скъпоценни камъни фарове и задните светлини придават на Renault 5 Diamant интересен външен вид, като за това помагат и джантите със слънце в центъра.

Ако погледнете по-отблизо, ще забележите, че дръжките на вратите са превърнати в пресечени сфери, като тази тема се повтаря и в салона, където скоростният лост и механизмите за навиване на прозорците имат подобен вид. Тези елементи са покрити с месинг, позлатен с бледо злато и неръждаеми материали.


Renault 5 Diamant


В същото време, воланът е направен от рециклиран мрамор, който също е използван за отделението за съхранение на вещи. Пред шофьора са разположени три цифрови инструментални циферблата, показващи скоростта, заряда на батерията и времето. Освен това има скенер за пръстови отпечатъци за отключване на вратите, както и специален отвор в средата на арматурното табло. В него се поставя смартфон, който ще служи като информационно-развлекателна система на автомобила.

И докато Diamant ще остане единствен по рода си концептуален автомобил с плат от конски косми на арматурното табло, френската компания подготвя пускането на пазара на електрическото Renault 5. Неговият старт на производство е планиран за 2024 г., като новият модел ще замени Zoe.


Още снимки на уникалния електромобил - вижте в галерията:


Снимки: Renault

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Тоя волан колкото е интересен като дизайн толкова е не практичен.
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Айде първо да се научиме как се пише "въЗпитание", па после да обясняваме кое е "висша класа" дизайн!!
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Волана кърти мифки
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До 1,2 и после комен ( преди 1 година )
    Колеги, ч алгата ви е размътила с елските главици *** макс. Това е не Джъемани с нафтов привкус, а изкуство от висша класа. Няма как да гп харесате докато си купуваш от автомата на хоремага кИфенце във псевдо-пластмасова чашка и недопушеният фас падне у нея. Селото, няма как да избяга от вас, защото и вашите родители не са ви възспитали да харесвате нестандатрното и различното от бахчата и качамака!
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Бетер седмица на модата в Париж! Кич!
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Харесвам много този модел на Рено. Но това по снимките ми прилича на автомобил, правен за араби или други фенове на грозното и кичозно. Дори розовата боя се ядва, но всичко друго е потресаващо...
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Малеййй ( преди 1 година )
    Потресаващ кич!
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само французин може да измисли такова недоразумение.