IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хакната Tesla Model S вдигна 348 км/ч

Това е рекорд за скорост за електрическия седан (ВИДЕО)

По време на представянето на тримоторния Tesla Model S Plaid шефът на компанията-производител Илон Мъск обеща максимална скорост от 200 мили в час (около 322 км/ч), но първите бройки от топ-версията на модела не бяха толкова впечатляващи. Затова се наложи намесата на тунинг-експерти, с чиято помощ електромобилът успя да премине тази граница и да постави световен рекорд за скорост.


Tesla Model S Plaid


При дебюта си версията Plaid достигна 163 мили в час (262 км/ч), а с добавянето на предлагания като опция пакет Track Mode, максималната скорост се повиши до 175 мили в час (282 км/ч). Обявените от Мъск 200 мили в час обаче изглеждаха доста далеч, докато с колата не се заеха експертите от канадското тунинг-ателието Ingenext, които „хакнаха“ електромобила и премахнаха ограничителя на скоростта.

В крайна сметка главният изпълнителен директор на Ingenext - Гийом Андре, управлявайки своя собствен Tesla Model S Plaid на пистата на летище в Квебек, успя да ускори до 216 мили (348 км/ч). Той разкри, че освен премахнатия ограничител на скоростта, подобрените спирачки Mountainpass Performance и гумите Michelin Pilot Super Sport, по колата не е променяно нищо друго.



От тунинг-ателието допълват, че при предишните си опити не са има достатъчно дълъг път, на които електромобилът да развие подобно скорост. В случая пистата на летището с дължина 3 км пасва идеално на Model S Plaid, като позволява безопасно ускорение и съответно спиране след поставянето на рекорда.

От Ingenext обещават, че ще започнат съвсем скоро да предлагат на клиентите си програма, с която ще премахват ограничителя на максимална скорост на техния Tesla Model S.

0 от 500