IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Лада: вместо еърбег - мек волан!

"Кризисната" Гранта вече е на пазара в Русия - без ESP, ABS и навигация

Новата, "кризисна" Лада Гранта има уникална новост в областта на безопасността: мек волан. Последната версия на автомобила, произведена без повечето доставяни от Renault системи, вече е факт в Русия и някои журналисти успяха да я тестват.
     
      
Lada Granta 2022
     
      
Както бе известно предварително, обновената Гранта няма нито система за електронна стабилизация (ЕSP), нито ABS, нито сателитна навигация. За сметка на това конструкторите на автомобила са въвели необичайна "новост" по отношение на безопасността. За да компенсират липсващите въздушни възглавници, те са се отказали от модерния волан с три спици и са монтирали 4-спицов от 90-те години. Пръстенът му не е алуминиев, както досега, а от мека пластмаса. Малко съмнителната логика е, че при сблъсък по-мекият волан ще причини по-малко травми върху тялото на водача.
    
     
Lada Granta 2022
     
        
Променен е и двигателят: вместо по-модерния бензинов агрегат с 16 клапана, разработен под ръководството на Renault, сега се монтира вариант на по-стария агрегат на ВАЗ с 8 клапана. Що се отнася до вредните емисии, той покрива само Евро 2 - стандарта, който беше в сила от 1996 до 2000 година.
    
     
Lada Granta
    
       
В опит все пак да похвалят новата кола, руските колеги отбелязват, че огледалата вече са боядисани в цвета на купето, а не черни, както беше досега при базовата версия. Огледалата са електрически и подгряване, електрически са и предните стъкла.
 
Изтъква се и възможността като допълнителна опция да си поръчаш 15-цолови лети джанти с гуми Pirelli.

 

0 от 500
  • #20
    28 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Връщат се в каменната ера
  • #19
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Ристу ( преди 1 година )
    Какво е това тежко, метално, постоянно чупещо се нещо, което не може да рита?Руски уред за ритане!
  • #18
    31 rate up comment 4 rate down comment
    Дамян ( преди 1 година )
    Всяка седмица излиза статия без какво ще е новата Лада докато накрая ще има статия, че новата Лада ще е без Лада,тоест без кола както беше и досега.
  • #17
    5 rate up comment 21 rate down comment
    кеф ( преди 1 година )
    Ето там най много ги боли немчугите че електрическите коли им обезсмислиха скапаната дизелова технология двг и 50 степенните скоростни кутии
  • #16
    38 rate up comment 6 rate down comment
    Мдааа ( преди 1 година )
    Путин е решил, да се справя с руснаците. Много са станали явно! Интересно ще ми е да ги гледам на видеорегистраторите след година две, как си продължават да си карат със 150 из града през зимата и като ударят спирачки, да разберат че нямат АБС и като се тряснат да разберат че и Еърбег нямат! Ще има леш по пътищата им!
  • #15
    5 rate up comment 41 rate down comment
    край ( преди 1 година )
    Много щеше да е смешна ако можехме ние българите да направим по-добра. Обаче. Не можем.
  • #14
    13 rate up comment 1 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    А ти да си чувал за препинателни знаци? Запетайки, туй онуй?
  • #13
    32 rate up comment 2 rate down comment
    Бай ламби ( преди 1 година )
    До анонимен 12 че ти Брьозка за какво я броиш?То вътре няма нищо руско.Ни водката е руска ни пелмените ни айвара ни хайвера ни нищо.Барем продавачките да бяха рускини *** и те не са.
  • #12
    39 rate up comment 6 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    До #1. Абе ти да не си сънувал? Няма нищо създадено оригинално в СССР. Даже Калашника е от Хуго Шмайзер. 3000 завода им построиха американците през 30-те години. Ракетите им немски от Фау 2. Лунната програма, марсовата, къде са- на кино! Коли, какви коли? Камаз - американски завод, Лада - развален ФИАТ 124! УАЗ от Джип Уилис!!! Щом флагмана "Москва" предназначен за борба с американските самолетоносачи с 3 ПВО дивизиона го потопиха 2 Нептуна. Няма прегради, няма противопожарна защита. Трагедия!
  • #11
    40 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Я тези стожери на правдата, които твърдят че Русия може всичко, да кажат какво руско са си купили през последните 10 години или какво биха си купили ако не бяха подлите американци да им пречат. Като Берьозка не се брои.