IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа нов компактен кросоувър

Евтиният Urban Cruiser Hyryder получава хибридно задвижване

Японският производител Toyota представи нов кросоувър, наречен Urban Cruiser Hyryder. Той е малко по-голям от обикновения Urban Cruiser, като е предназначен най-вече за пазара в Индия.


Toyota Urban Cruiser Hyryder


Компактният Urban Cruiser Hyryder е съвместна разработка на Toyota и Suzuki, като използва платформата на Vitara с окачване MacPherson отпред и торсионна греда отзад. Дължината му е над четири метра, което означава, че ще се конкурира с Hyundai Creta, Kia Seltos и Skoda Kushaq, докато обикновеният Urban Cruiser ще продължи да „краде“ купувачи от Hyundai Venue, Kia Sonet и Nissan Magnite.

Базовият Hyryder е оборудван с 1,5-литров бензинов двигател със 102 к.с. и 135 Нм въртящ момент, съчетан с 48-волтов стартер генератор. Скоростните кутии са 5-степенна механична или 6-степенен автоматик, като задвижването на четирите колела е достъпно само за версията с 3 педала (нито един от конкуренти не предлага 4х4).


Urban Cruiser Hyryder


Другият вариант е хибридният агрегат от Toyota Yaris Cross. При него бензиновият двигател 1.5 TNGA със 92 к.с. и 122 Нм е съчетан с електромотор с 80 к.с. и 141 Нм. Съвкупната мощност е 115 к.с., като само на електричество Hyryder Hybrid може да измине 25 км.

В оборудването на кросоувъра влизат халогенни фарове, две въздушни възглавници, задни сензори за паркиране, климатик и достъп без ключ. По-скъпите версии са оборудвани с LED-оптика, бордови компютър с 4,2-инчов дисплей, аудиосистема Arkamys, панорамен покрив, бутон за стартиране, безжично зареждане и управление от смартфон, както и 6 еърбега.


Toyota Urban Cruiser Hyryder


Производството на Urban Cruiser Hyryder ще се осъществява в завода на Toyota в Индия. Цените все още не са обявени, но се очаква те да стартират от около милион рупии (12 200 евро).

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Капитана ( преди 1 година )
    Доста жалко за съжаление,че такива нови модели на Тойота и толкова евтини не се предлагат на Европейския пазар........Само можем да си мечтаеш да си купим чисто ново малко сувче на Тойота за около 25000 лв.....