IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена блъсна Bentley от 1929 за 1.5 милиона лева в Харманли

Злополуката станала при неразрешен обратен завой

Харманли за малко не влезе в историята с най-скъпата катастрофа за десетилетието в България, след като жена с Mercedes удари класическо Bentley 4 1/2 от 1929 година на кръстовище в града. Според сайта SakarNews дамата направила неразрешен обратен завой и уцелила директно класическата британска кола, участник в Ypres to Istanbul challenge.
  
     
Bentley 4 1/2, Харманли, катастрофа
За щастие злополуката се размина без сериозни щети. Скрийншот от видео на SakarNews
  
   
Точната застрахователна оценка на британската класика не е известна, но през последната година екземпляри от същия модел се продадоха съответно за 609 000 долара, 823 575 долара и 1.25 милиона долара. За късмет на жителката на Харманли обаче британският автомобил пострада сравнително леко при сблъсъка и собствениците му, Греъм и Марина Гудуин, успяха дори да завършат етапа от Пловдив до Одрин.
    
     
Bentley 4 1/2, Харманли, катастрофа
Автомобилът на съпрузите Гудуин успя да завърши етапа до Одрин въпреки инцидента. Снимка Ypres to Istanbul Challenge
   
      
Bentley 4 1/2 е спортен модел на Bentley, произвеждан между 1927 и 1931 година. Създадени са общо 720 бройки, включително 55 състезателни автомобила с добавен компресор, известни като Bentley Blower. Именно един от тях печели 24-те часа на Льо Ман през 1928.

  
      

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Не знам, но ако е този мерцедес отзад на снимката, той е с немски номер. Дето се вика - от Германия са дошли да ударят Бентлито. Според мен си е застрахователна измама. ;)
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Никола Панайотов ( преди 1 година )
    4бентлита участват в Ралито снимали са вероятно 2различни кабриолета. Типично по нашенски *** си мисли за ...и не гледа къде кара още повече че има много публика на ралито ама примитивна ***..тя сигурно не знае какво е Бентли..
  • #3
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Akand ( преди 1 година )
    Баси, да дойдеш от майната си, та неква ТП ( възможно и кърджалийска) ,да ти потроши кола за половин милион !
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Фен на БМВ ( преди 1 година )
    Под втората снимка, пише откъде е снимката. Ама кой да прочете...
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Изтрили сте ми въпроса , но той си остава без отговор: защо на двете снимки колата е с различни регистрационни табели?!?!?