IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на нова Toyota постави под съмнение качеството на марката

Пикапът Tundra се оказа със сгрешенно име и още няколко неприятни дефекта

Трудностите в съвременната автомобилна индустрия са свързани главно с дефицита на електронни чипове. Потенциалните купувачи са принудени да чакат колите си с месеци, а понякога радостта от покупката е засенчена от пропуски в качеството на изработка.


Toyota качество


Сред разочарованите е Дейвид Чао - щастлив собственик на чисто новия Toyota Tundra TRD Pro, който изрази силното си раздразнение от някои незначителни недостатъци в колата си. Той роден и израснал в Япония, след това завършва Масачузетския технологичен институт и Харвард, а сега работи в Канада като автомобилен инженер, така че педантичността и перфекционизма са в кръвта му.

Проверявайки закупения пикап, Дейвид остава крайно разочарован от работата на отдела за контрол на качеството в Toyota. Най-фрапиращо, според него, изглежда печатна грешка на предния капак. Дейвид открива, че от от страната на пътника в надписа TRD Pro буквата „D“ е обърната с главата надолу. От страната на водача е поставена табела без печатни грешки.


Toyota качество


Вярно е, че това не е кой знае какъв проблем, но собственикът на SUV за 70 000 долара не е очаквал подобно нещо. Дейвид също разкрива още няколко неприятни моменти - криво отрязано предно стъкло и впечатляващи хлабини на страничните уплътнения на стъклото.

Новото поколение на Tundra, както и неговите предшественици, се сглобяват във фабриката Toyota в Тексас. Като цяло, оценката на Чао за модела е висока, като той отличава интериора, който става все по-модерен и технологичен. И не е случайно, че предишната генерация на пикапа се задържа на конвейера в продължение на 15 години.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Парен чук до 5 ( преди 1 година )
    Май му викат Секвоя и си е чист 4х4 ама карай
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Чук ( преди 1 година )
    Още некоя краварска тъпня?
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    И.а. ( преди 1 година )
    Има огромно значение колата къде е правена и за кой пазар.
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Нищо особено ( преди 1 година )
    До#6Тойота съм нямал,няма и да имам.Само съм карал Авенсис и не е нищо с което да впечатли.Виж някоя Супра ще е доста по-приятно за каране.
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Хсххд ( преди 1 година )
    Номер осем ...епичен коментр:)))
  • #8
    8 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тойотка и качество е все едно да кажеш пирон и качество. Да, здрав е и върши работа, но по викакъв начин не може да се сравни с видата. Да, видата изисква по-сериозен и по-скъп инструмент - отвертка или за предпочитане винтоверт, но е в пъти по-удобна и функционална. Като искате пирони, карайте пирони. Чукът вечно ще ви *** по главата.
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    А бе... ( преди 1 година )
    щом хамериканец го е дялал - очаквай съветско "качество"!
  • #6
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Гошко ( преди 1 година )
    До #1Що бе, ти лично колко тойоти си имал, та чак и квалификации даваш? Ненапразно половината свят кара тойота, щото е прехвалена, нали? Хората са практични и знаят какво да търсят, когато искат надежден автомобил, с който да не висят все по сервизите.А тоя американец да не страда толкова, защото не е виждал допуските в руски автомобил...
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Петърчо , и все пак какво е "Тундра"-та- пикап или СУВ?
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    един такъв ( преди 1 година )
    Останалото,американски пикапи най вече,теслите и тем подобните им хамериканчета вече им паре под краката от корейчета и донякъде европейските миксери,,но в общи линии това е ситуацията с колитеКолкото до качеството....всеки има очи дъ гледа,а си знае и джоба,дали си струва,преценяваш,после плащаш