IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 1,7 млн коли на Honda се разследват за неволно спиране

Проблем с една от системите заплашва компанията с глоби от 122 млн долара

Националната администрация за безопасност на пътищата (NHTSA) започва разследване на повече от 1,7 милиона случая с автомобили на Honda, при които системата за аварийно спиране се е задействала, без за има нужда от това, съобщават медиите в САЩ.


Honda Accord


Първите сигнали за проблема са били получени още през февруари, като те са засегнали два от моделите на японската марка – Accord (2018-2019 година) и CR-V (2017-2019 година). В писмо, адресирано до ръководителя на отдела за сигурност на Honda - Джеф Чангу, се изисква допълнителна информация за спирачната система – както за нейните компоненти, така и за начина на работа.

Ръководството на NHTSA настоява да получи подробна информация за сензорите, контролни модули, оборудването, софтуера, както и данни и окабеляване, свързани със системата AEB. Проблемът засяга още няколко модела на японския производител - Acura RDX (2017-2018), Civic (2017-2019), Pilot (2017-2019) и Passport (2019).

Представителят на Honda - Крис Мартин, потвърди Auto News, че компанията знае за разследването. Той посочи, че японският производител сътрудничи на властите, като едновременно с това прави собствен анализ на наличната информация.

Ако Honda не отговори на писмото до 12 август, тя може да се изправи пред граждански искови и глоби на стойност до 122 млн долара. Регулаторните органи търсят информация за всички оплаквания, свързани с проблема с неволното спиране, и иска да знае колко автомобила на Honda са оборудвани с тази система.

От NHTSA също се интересува дали фактори като слънчеви отблясъци, метеорологични и пътни условия могат да повлияят на работата на системата и как тя взаимодейства с другата електроника в автомобилите.


0 от 500