IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW напомни на шофьорите да използват мигачите си

Баварците подходиха с ирония към един от стереотопите, свързани с марката

Подразделението на BMW в Северна Америка реши да припомни на собствениците на автомобили от марката за една важна функция – подаването на сигнал с мигача преди завиване. Така компанията реагира с ирония на приетия стереотип, според който шофьорите на BMW най-често игнорират подаването на мигач.


BMW мигачи


В официалния акаунт в Twitter на BMW USA, който има над 650 000 абоната, се появи туит с кратко послание: „Използвайте сигналите си за завой“. Съобщението предизвика вълна от шеговити реакции и коментари сред потребителите на социалната мрежа, която някои от тях наистина бяха забавни.

Един от абонатите, например, попита дали „мигачите са допълнителна опция, която се заплаща при покупка на BMW?”, докато друг качи видео от колата си, в което се вижда, че лостчетата са подаване на сигнал за счупени и написа: „Опитах“.

По-късно BMW качи нов туит, в който похвали водачите на колите на марката и показа реклама на някои от собствените системи за безопасност. „Знаем, че шофьорите на BMW са най -добрите на пътя, но пътят може да бъде непредсказуем ... Затова ние разработваме някои от най -модерните функции за безопасност и помощ на водача“, се казва в новото съобщението.

В BMW не за първия път се „заиграват“ с темата за игнориране на мигачите. През 2021 г. компанията обеща напълно да ги премахне от оборудването на автомобилите, тъй като „те така и не се ползват“. Обещанието беше дадено на 1 април.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Largo ( преди 1 година )
    Баварец комплексарец с комплексара зад волана
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Между другото с БМВтата не е толкова лесно с мигачите. Говоря за мощните БМВта. То там се връти геврека обратно на там дето отива колата. Малко е объркващо, за околните и то, къфто и мигач да дадеш, все ще е грешен. По добре такива като Божееето да бегат надалеко.
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Божеее.., С колкото и ееета да го напишеш, то гроздето си остава кииисееелоооо, а? И сееелооото си остава село, гражданята не мож ги разбра с тез БМВта. Говоря за истинските БМВта не тия на по няколко стотин хил. км.
  • #2
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Божеее! ( преди 1 година )
    Водач на БМВ и мозък?!Дървено желязо!
  • #1
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Дипломат ( преди 1 година )
    Ако бг правителството отстъпи на ултиматумът на Русия, ще покаже на целия свят ,че ние не сме независима държава. Това е единственият извод щом чужда държава определя колко дипломата може да има в нашата държава. Нима нико не разбира колко е унизително,колониално и откровено просташки.