IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия продадоха Porsche, с което Шумахер изневерявал на Ferrari

Легендарният пилот от Формула 1 тайно притежавал Carrera GT

Произведено през 2004 година Porsche Carrera GT беше продадено в Германия, като сделката е на път да предизвика сериозен скандал. Причината е, че в обявата за продажба се твърди, че спортната кола е била собственост на 7-кратния световен шампион във Формула 1 – Михаел Шумахер, като той я е притежавал тайно, тъй като официално е бил представител на други марки – първо на Ferrari, а след това на Mercedes-Benz.


Porsche Шумахер


Според информации, Шумахер много е харесал колата, но не е имал право да я купи, тъй като по това време се е състезавал за Ferrari, с чийто тип спечели 5 титли. Затова и автомобилът се е водил на мениджъра на пилота – Вили Вебер. Неофициално се твърди, че Шумахер е притежавал колата поне 4 години, като я е карал редовно.

Подобни твърдения, разбира се, помагат за увеличаване на цената на автомобила при продажбата, която вече е факт. В обявата посочената сума е 11 млн долара, която явно е платена от новия собственик. Самото Porsche е с пробег от едва 14 000 км, което също помага за сделката, съобщава Auto Bild, който е започнал разследване на случая.

Твърденията на продава обаче бяха опровергани от настоящия мениджър на семейство Шумахер – Сабине Кем. Според нея, Михаел никога – нито директно, нито чрез друг човек, не е притежавал Porsche Carrera GT. Журналисти са се свързали и с брата на 7-кратния световен шампион – Ралф, който също твърди, че не е виждал този автомобил и дори не е чувал, че брат му разполага с него.

Все пак, не е изключено Шумахер да е криел колата заради договора си в Ferrari и дори някои от най-близките му хора да не знаят за нея. През 2004 г. Carrera GT е топ-моделът на Ferrari, като под капака му има V10 двигател с 612 к.с., позволяващ развиване на максимална скорост от 334 км/ч. От този модел са произведени едва 1270 бройки.


0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ламбо ( преди 1 година )
    Петре, може ли да си толкова некaдърен, прочети поне веднъж какви глупости си написал.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Стъно ( преди 1 година )
    Г-н Захариев, четете ги малко тия статии преди да ги пуснете... " През 2004 г. Carrera GT е топ-моделът на Ferrari"... " Шумахер много е харесал колата, но не е имал право да я купи, тъй като по това време се е състезавал за Ferrari, с чийто тиП спечели 5"..."Твърденията на продава обаче бяха опровергани..."
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    За толкова години как па нито едно моторно списание не направи най великият дуел на първото десетилетие на 21 век а именно Феррари Ензо срещу Порш Каррера ГеТе.А не сега каруоу да ми дават тапи тестове 911 турбо срещу Ферари писта.Автоджурналистиката е в тотален упадък от едно 40-50 години.