IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 страхотни за шофиране коли с приемлив разход на гориво

Това са някои от „последните мохикани“, които няма да разорят собственика си

Преминаването към хибриди – пълни или зареждащи се, както и към електромобили, е логичната „противоотрова“ на цените на горивата, които растат застрашително. Все още обаче много хора търсят класически старомодни двигатели с вътрешно горене. Те искат да се насладят на бензинови мотори с впечатляваща мощност, преди и тази възможност да им бъде отнета от властите.

Колегите от Carscoops съставиха списък от 10 бензинови модела, чийто разход е под 10 л/100 км. При някои от тях той е дори наполовина, което не е рекорд, но със сигурност няма да разори собствениците им, когато стигнат на бензиностанция. Тези показатели са според агенцията за опазване на околната среда на САЩ.

10 нови бензинови коли с приемлив разход на гориво (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 19 ( преди 1 година )
    Ама има си хас...то и Конти са най най пръц гуми..)))) в немските класации естествено щот едни братя от Клермон Феран хич не мидлят така, немските дараци ( напоследък с двигатели Рено) иначе са яката работа)))))
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това за CVT трансмисиите някой ти го разказа или си го чел някъде, че не са приятни за каране? Питам, защото виждам, че не си се докосвал до подобни коли. Дали според теб Subaru WRX S4 STi не е приятно за каране? Какво ще кажеш за Lexus RC 300h Купе или пък за Audi A7 2.8 Sportback? Много гадни са сигурно за каране "специалисте" по трансмисиите. Дай ся мантрата, че автоматика е за жен и такива, които не могат да карат и да приключваме!
  • #21
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Някой си ( преди 1 година )
    Вие сериозно ли кола със cvt да е приятна за каране,може да е приятна за возене но да е кола за каране...
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Aлафаджия ( преди 1 година )
    Алфата не е с предно
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интересно защо на немските коли се дава разхода извънградско/магистрала, а на другите се дава среден разход в и извън града? Защото ще изкочи истината тези тежки шлепове, че нямат разход под 10/100. Ако някой наистина иска да кара нещо приятно и да не му харчи много изборът е Хонда и Тойота. Имат страхотни машини с реален нисък разход. Маздата също е доста икономична. Карал съм предното поколение с по-ниската мощност 150 к.с. При нормално каране разхода е под 8/100, ако я пържиш макс.9-9.5/100.
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Арматуриста ( преди 1 година )
    Всеки опит, да се представи механичната скоростна кутия като нещо хубаво, положително и дори предимство - особено в статия за "спортни автомобили", при това в тема свързана с нисък разход на спортния автомобил е патетичен. Пълна аматьорщина - не само по темата, но и в претенцията с която се изтъква. Като гей-парад, на който обикновени пеераси с цената на всичко се опитват да изтъкнат колко е хубаво че са "различни". Типично. И патетично!
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всеки който взима сега кола рискува доста, нищо чудно да ударим глобално 5 ойоро литъра.
  • #16
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Глупава статия. Ако някой иска да пести не кара такива коли, а който се кефи да кара (спортно) разхода му е последна грижа.
  • #15
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Карам е90 ( преди 1 година )
    Сещаш ли се как ще карам БМВто за да даде такъв разход? На задна.. :D
  • #14
    11 rate up comment 0 rate down comment
    LeeCooper ( преди 1 година )
    Мини купъра S харчи 10-11 градско