IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Tesla Model Y да се ползва за полицейско преследване

Близо 30 минути електрическият кросовър гони Ford Mustang с висока скорост (ВИДЕО)

В последно време все повече полицейски служби по цял свят преминават към автомобили с електрическо задвижване. Напълно нормално, най-търсени за моделите на Tesla, които доказват, че могат да се справят с подобна дейност.


Tesla Model Y


Както можете да видите във видеото, служител на реда с Tesla Model Y в продължение на около 30 минути преследва Ford Mustang, при това с доста висока скорост. Благодарение на вградената камера за управление на Tesla (TeslaCam), целият инцидент е заснет. И напълно разсейва притесненията относно това, че електромобили не могат да се справят на големи разстояниs, прегряват или просто изчерпват обхвата си прекалено бързо.

Инцидентът е станал на 22 май 2022 г. около 8.40 сутринта. Електромобилът Model Y е част от автопарка на полицейското управление на Логан (щата Охайо), като по информация на Drive Tesla Canada, служителят на реда е спрял Ford Mustang, с който са се придвижвали двама души.



Интересното е, че жената слиза от колата и се разхожда из района. След като полицаят я моли да се върне в автомобила, неговият водач, без да я изчака, потегля. Преследването продължава около 75 км, като в крайна сметка полицаят се отказва от съображения за безопасност. По-късно става ясно, че колата е била открадната, а престъпникът все още се издирва.


0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Jay ( преди 1 година )
    Само наивник може да вярва, че стоков Мустанг може да се опъне на Тесла У, особенно ако е перформънс!
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 14 ( преди 1 година )
    Ти не виждаш ли, че тази Теслата стои пред него, когато Мустанга завърта? Ако мислиха да го блъскат или спират, още там щяха да го направят! Не са решили, не са го направили, имат някакъв ред в това! А, че Модел У е по-бърз, няма съмнение! И в началото на завоите и след това! Виж, когато Мустанга тръгна на обратно, Теслата го настигна за 2 секунди! Те просто го преследват! Защото като го настигнат, какво? Те видяха, че няма да спре! Може би след това са го следили с хеликоптер докато спре!
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Само така си мислиш. Този с мустанга се пробва половин час и ако не беше онзи умник който засече патрулката, като се изпречи в лявата лента не пусна патрулките да минат, като остави мустанга да избяга в някоя отбивка, докато го изгубиха от поглед, теслата не му се даваше никъде. Даже като тръгнаха отново да го гонят, патрулката с ДВГ уж тръгна преди теслата, но теслата като даде газ, другата патрулка яко изостана.
  • #12
    7 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На тая полицейска тесла, пет-шест пъти ще й дам газ до дупка и после спирачка, и е умряла!К'во ни занимавате с някакви Лего-джиджавки!?
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Освен това Мустангът премина край спряла полицейска кола на магистралата, от която не направиха опит да го спрат. Явно е по-ценно да се съхранят живи и здрави, отколкото да хванат някой недорасъл джигит с цената на риск за колите и живота на полицаите.
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    До 6 ( преди 1 година )
    Пич, ти карал ли си Тесла? След 4 секунди скоростта е над 100 км/ч! Ти да видя тук такива скорости! Откъде знаеш, че имат право да избутват! Защо да разбиват колата?
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сега е редно този, който не знаеше правилата и на практика заради него изпуснаха мустанга, да му вземат книжката за половин година, докато ги научи и да му я върнат след нов теоретичен изпит!
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Продължение ( преди 1 година )
    Аз се чудя след като го сгащиха, а той тръгна обратно срещу тях, защо не излязоха да насочват оръжия срещу него и да го принудят да спре? Очевидно си имат някакъв протокол, който са длъжни да следват. Освен това се чудя как не направиха поне една блокада при опит да го спрат? Имаха цели 30 минути за да я организират.
  • #7
    9 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Приятелю ти изгледа ли въобще клипа? Видя ли кога мустанга направи катастрофата и продължи? Видя ли какво беше причината за отказа от преследване? Видя ли че точно зад теслата имаше друг полицейски автомобил с ДВГ? Защо той не настигна мустанга, след като очевидно е можел, при положение че 30 минути стоят точно зад него и не го изпускат? А видя ли случката в която мустанга влезе в улица без изход и тръгна срещу полицаите след като обърна движението, а те не го блъснаха за да го спрат?
  • #6
    5 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Глупости. Ако е можел щеше да го настигне и да го избута от пътя. За американските полицаи това не е проблем, при положение че колата е била крадена и това е тежко престъпление. Не пиши глупости, като не знаеш. Как ще го установяват, като не знаят кой и колата е крадена и не е негова.