IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Антикризисната“ Lada се оказа по-скъпа

Новата версия на Granta е без системи за безопасност и с нисък екологичен клас

Въпреки уверенията на новото ръководство на АвтоВАЗ, че заводите на компанията в Русия ще започнат производство, то отново е отложено поне със седмица и ще стартира най-рано следващата седмица. А първият модел, който ще бъде качен на конвейера след оттеглянето на Renault, е нова версия на Lada Granta.


Lada Granta


Заради проблемите с доставките на оборудване, автомобилът беше определен като „антикризисен“, защото ще остане без редица системи за сигурност и електронни компоненти. На дилърите на АвтоВАЗ вече са съобщени подробности за колата, чиято цена се оказа по-висока от очакваното.

Известна е, че „антикризисната“ Granta ще се предлага повече от един вариант на оборудване, като се планира и производството на крос-версия. Базовият седан ще струва 640 000 рубли (9700 евро), след като досега се твърдеше, че той ще започва от 520 000 рубли (7870 евро). Цената на топ-версията, която ще получи и климатик, е поне 840 000 рубли (12 720 евро).


Lada Granta


Цеховете за заваряване и боядисване на каросерии на Lada Granta трябва да започнат работа на 6 юни, а два дни по-късно ще стартира и конвейера на завода в Толиати. Ако няма непредвидени затруднения, през юни трябва да бъдат произведени 10 000 бройки от модела, като те ще са на разположение на дилърите през юли.

„Антикризисната“ версия на Granta обаче едва ли ще се радва на сериозно търсене, тъй като автомобилът се предлага без въздушни възглавници, система за аварийно предупреждение, както и без ABS и ESP системи. Екологичният клас на двигателя ще бъде намален от Евро-5 на Евро-2.


0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те продължават от там, откъдето спряха през 80-те. След Самара, тази вече влиза в 90-тя
  • #21
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Нищо ново ( преди 1 година )
    *** народ слаба държава.
  • #20
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Гатю ( преди 1 година )
    Дано изпукат с нея повече руски ***, дето 20 години не можаха да свалят от власт малкия диктатор.
  • #19
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Така е като приоритета ти е да правиш танкове и ракети колите са ти като излезли от миналия век
  • #18
    5 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С колата мечта на българина. Без излишни неща, за какво му и Е5/Е6 след като първото което прави е да махне катализатор и филтър преди да му ги махнат крадците, за какво му е esp след като пречи да си дрифти.
  • #17
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Слава на .... ( преди 1 година )
    На онзи , който върна Русия десетилетия назад. Ускори зелена сделка и намали руската пета колона и корупция в България. Приближи ни до НАТО и свободния свят.
  • #16
    10 rate up comment 40 rate down comment
    Шопко ( преди 1 година )
    Много е хубава колата ! Който не му харесва да си кара старата европейска или недай боже американска *** !Кола за бедни хора като нас. Най бедни в Европа пък скачат на луксозни коли ! На гол тумбак чифте пищови !
  • #15
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Аз бе ( преди 1 година )
    Климатизацията е "АВТОНОМНА"...ще си духа от всички "аралъци"! Котка може да избяга при затворени врати!!! А "Газель"- ата имаше видии по вратите предразполагащи към трудово-битова травма!!!
  • #14
    42 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Радиото и климатикът явно ги имат за някакви свръх екстри. Сигурно се пали с манивела
  • #13
    37 rate up comment 8 rate down comment
    Българин ( преди 1 година )
    Ще ги произвежда на кого ще ги продава