IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault напълно скъса връзката с Русия

Няма шанс модели на френската компания да се произвеждат под чужда марка

Френският производител Renault е напуснал Русия, като няма шанс някой от неговите модели да остане да се произвежда под друга марка. Досега се твърдеше, че АвтоВАЗ, който беше част от Renault Group, има лиценз за сглобяването на Duster под марката Lada, но това няма да стане, съобщават руските медии.


Рено Русия


Още в средата на май стана ясно, че активите на групата Renault са предадени на руската държава и на властите в Москва. Дялът на френската компания в АвтоВАЗ (67,69%) става собственост на Научно-изследователския институт НАМИ, а заводът „Рено Русия“ в Москва, където се сглобяваха моделите Duster, Kaptur и Arkana – на кметството на столицата. Тогава беше обявено, че в него ще се произвеждат автомобили от марката „Москвич“.

Твърдеше се още, че Duster няма да изчезне от местния пазар, като сглобяването на кросоувъра ще бъде преместено от Москва в Толиати. Дори беше посочено, че моделът ще получи нов двигател – 1,8-литровия атмосферен мотор ВАЗ-21179, който ще заеме място на френския 1,6-литров H4M.

Оказва се обаче, че в Renault дори не знаят за подобни намерения. От френската компания обявиха, че производството на техни автомобили в Русия е напълно спряно. Доставки на готови коли от чужбина не се предвижда, както и че няма възможност модели на Renault да се произвеждат под друга марка.

Французите уточняват, че гаранцията на всички вече продадени автомобили в Русия се поема от новия собственик на активите. Досегашните дилъри на марката обаче вече отказват да поемат гаранционните ремонти и дори подготвят дело срещу Renault Group, като ще настояват пред съда да им бъдат изплатени компенсации за инвестираните от тях средства.

0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 14. Точно това означава-не са добри,не стават.Скрап.
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    gec67 ( преди 1 година )
    До аноним 11. И като ги произвежда къде и на кого ги продава?Пак на а русия.
  • #18
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Фен на "Русомра ( преди 1 година )
    Доста съм зарадван от коментарите, очаквах всеки да благослови РуZия.
  • #17
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Русомразец ( преди 1 година )
    Русия произвежда много голямо количество водка и народа 99% са пийандели
  • #16
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Иванов ( преди 1 година )
    Абсолютно всички технологии на планетата са дошли и идват от запада и Япония. Всичко което е около нас е било създадено и измислено в западната част на Европа , САЩ и Япония. Раша е източника на суровини. Това е положението.
  • #15
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Иванов ( преди 1 година )
    Раша е безнадеждно изосъанала във всяко едно отношение. Единственото което правят на световно ниво , тва са танкове ( не е много сигурно ) и самолети ( тук е сигурно ) Уважаемите русофили да кажат, като как така е възможно, топ силата на света , да не може да произведе сама пералня, телевизор, компютър , телефон , кола? Господа, 100 години комунизъм са пагубни за който и да е народ на тази планета.
  • #14
    8 rate up comment 9 rate down comment
    до 12 ( преди 1 година )
    Самото изявление че ушанките винаги ще бъдат изостанали не е подплатено с факти и не е доказано.Това е твое субективно виждане базирано на омраза.Защо да бъдат винаги изостанали и защо и сега да са изостанали.Безпочвена омраза е това а и ти това винаги никога няма да го видиш
  • #13
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    това че някой не ги купува не означава чр не са добри
  • #12
    18 rate up comment 5 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    Я кажи какви пътнически самолети произвежда Русия - ама такива дето да се купуват и на свободния пазар / разбирай да стават за нещо /. Абе дето се вика кажи един приличен автомобил да са създали сами от нулата. Оказва се че нямат собствена технология за добив на нефт и всичките им сонди са произведени от западащия Запад. Имам чувството че не си наясно каква голяма част от всяка една тяхна технология лежи на изобретения / материали / софтуер създаден от лошите.
  • #11
    18 rate up comment 7 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    Сравняваш огромна държава с огромни ресурси , и от другата страна малка страна без никакви ресурси ?!? Та незнам кви американци бълнуваш , но гордоста на yшaHkите е долнопробна Дачия изтумбена на варел. И да , изостанали са , и винаги ще бъдат изостанали!