IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ID.Buzz стана герой от „Междузвездни войни“

Новите версии на електрически ван за посветени на сериала за Оби Уан-Кеноби

Германският производител Volkswagen и компанията Lucasfilm представиха две специални версии на електрическия миниван ID. Buzz, посветен на пускането на филмовата поредица за Оби-Уан Кеноби, който е един от героите в „Междузвездни войни“.


VW ID. Buzz Obi-Wan Kenobi


Пътническият Buzz Light Side Edition е стила на главния герой на новата поредицата, докато товарният - Buzz Dark Side Edition, е посветен на злодея Дарт Вейдър. Идеята на Volkswagen и Lucasfilm е представянето на двата електромобила да съвпадне с излизането на екран на сериала „Оби-Уан Кеноби“.

Действието в новия филм се развива десет години след събитията от „Междузвездни войни. Епизод III: Отмъщението на ситите“. Съответно колите са посветени на Светлата страна на силата, олицетворявана от Кеноби, и на Тъмната страна – съответно на Дарт Вейдър.


VW ID. Buzz Obi-Wan Kenobi


Buzz Light Side Edition е базиран на пътническата версия на електрическия автомобил. Каросерията е облепена с фолио, а долната, бежова част, трябва да наподобява туниката на Оби-Уан Кеноби. Хромираната горна част представлява космически кораби и дроиди от вселената на „Междузвездни войни“, а синята оптика и стъклата са светлинни мечове на джедаите.

В същото време Buzz Dark Side Edition от своя страна е противоположността на електрическия автомобил на джедаите. Той е базиран на микробуса Buzz Cargo, като за украса са използвани гланцови и матови фолиа. Фаровете и стъклото са червени, за да съответстват на цвета на светлинния меч на Дарт Вейдър. Колелата с диаметър 21 цола, подобно на стъклото, са украсени с емблеми на Галактическата империя.


Още снимки на двата минивана - вижте в галерията:


„Звездните“ електрическите автомобили няма да се продават. Те ще участват във фестивала Star Wars Celebration, който ще се проведе в Анахайм (Калифорния) от 26 до 29 май тази година. Поръчки за стандартния Buzz вече се приемат. Товарната версия започва от 54 000 евро, а пътническата - от 64 000 евро.

0 от 500