IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще плати 19.2 млн. долара за фалшива реклама

Компанията прие извънсъдебно споразумение заради неверни данни за два модела

Американският производител Ford сключи извънсъдебно споразумение и обеща да плати 19.2 млн. долара заради фалшиви реклами на два негови модела, които са излъчвани през периода 2011-2014 г.


Ford C-Max


Споразумението с властите в 40 щата и в окръг Колумбия беше постигнато, след като се установи, че рекламите на хибридите Ford C-Max (2013-2014 г.) и на пикапите Ford Super Duty (2011-2014 г.) са подвеждащи. По-специално, автомобилният производител е предоставил невярна информация за разстоянието, което хибридният C-Max може да измине с един резервоар гориво и е обявил, че този автомобил предлага по-добра горивна ефективност в сравнение с други хибридни модели, по-специално Toyota Prius. Това накара прокуратурата да обвини Ford в „измама с пробег“.

В случая с тежките пикапи Super Duty прокурорите обвиниха Ford, че умишлено е използвал „несъществуваща конфигурация“ на модела, за да може той да претендира, че предлага „най-добър полезен товар“ в своя клас. За да се увеличат товароподемността на модела, инженерите на Ford са премахнали резервното колело и крикът от оборудването, а вместо стандартната централна конзола е била инсталирана по-малка и по-лека, която дори не е имала радио. Заради намаленото тегло товароносимостта е подобрена с между 35 и 400 кг. в зависимост от нивото на оборудване.


Ford F-150


Съгласно условията на споразумението Ford ще трябва да плати 19,2 млн долара компенсация за фалшива реклама. Автомобилният гигант обяви, че не признава нарушенията, но ще плати необходимата сума, за да приключи случая без допълнителни съдебни спорове.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 1 година )
    Неграмотници сте! Не можете да пишете на български език!
  • #1
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Element ( преди 1 година )
    Както добре знаем краварите са едни колонизатори-монополисти. Ползват ТВ , радио , медии , интернет , реклами и какво ли не за да налагат изкривените си виждания над света. Нима сте очаквали нещо различно от това да ви лъжат най-безпардонно ,хвърляйки ви пумия и ла****** право в очите ? америка - това е. нато вън,америка вън!